25 Април 2024 г. Четвъртък

Стотици пият кафе пред НС и крещят: Тръгвайте си!

2013-06-28 11:30:06

Стотици се събраха за трети ден пред НС. Акцията на ”На кафе пред парламента” отново затвори движението пред централния вход на сградата. Блокирано е и преминаването на автомобилиоткъм храма ”Александър Невски”. 

Протестиращите държат плакати и български знамена, бият тъпани и свирят със свирки. Поемете политическата отговорност, за да не поемете народния гняв”, ”Оставка”, ”Тръгвайте си”, "Извинението" в политиката се нарича оставка", "Нагли управляващи, явете се на терминал за заминаване". 

Опашка за кафе се изви в подлеза на Софийския университет.

Засега протестът преминава мирно, но доста шумно. Има засилено полицейско присъствие,  катосградата на парламента е обградена от метални заграждения. Част от протестиращите отново хвърляха домати по сградата на НС, по парламента полетяха краставици, джанки, даже кутийка с черен хайвер.

Част от протестиращите се хванаха за ръце и образуваха жива верига около сградата на НС.

Парламентарното заседание пък закъсня с 15 минути, а лидерът на ”Атака” Волен Сидеров за пореден ден отказва коментари пред журналисти. Той отново пристигна в НС, придружаван от голяма охрана. Националистът влезе в сградата под мощното освиркване на протестиращите, които той определи като платени. 

Сидеров отново обвини журналистите пред Народното събрание, че работят срещу държавността и подклаждат анархията в България. 

Той заяви, че медиите играят една изключително деструктивна роля и ги нарече поръчкови. По-късно той разгони журналистите пред стаята на парламентарната му група. 

Все пак кворум бе събран – БСП, ДПС и Атака влязоха в зала и се регистрираха 128 депутати. Като извънредна точка в дневния ред беше вкарана решение за удължаване на ценовия период за определяне цената на тока до 31 юли.

Като втора точка влезе Законът за изменение и допълнение на закона за енергетиката, с вносители Явор Куюмджиев и група народни представители.

Трета точка е Законът за изменение на Наказателния кодекс, който предвижда тежки наказания за нападението над медици.

Павел Шопов поиска директно излъчване на заседанието по БНТ. 122 депутати подкрепиха предложението.

По-късно част от протестиращите се отправиха към Орлов мост и блокираха движението.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати