19 Април 2024 г. Петък

Сидеров готов със свой човек за стола на Йовчев

2013-06-27 19:07:56

Ако министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев не може да си върши работата покрай протестите, да подаде оставка, призова лидерът на "Атака" Волен Сидеров и изрази готовност партията му да предложи човек за този пост.

Той отрече хора от "Атака" да са замеряли протестиращи с бутилки и обяви, че е дошъл сутринта в парламента с полицейска палка, за да се пази от бездомните кучета, защото кметът на София Йорданка Фандъкова не се е справила с този проблем.

Според Сидеров, който се срещна с ръководството на БНТ, медиите не отразяват истинското лице на протеста. Той обвини националната телевизия, че отразява тенденциозно случващото се и посочи, че товавсъщност са протести на омразата.

От телевизията не показвали как на "Орлов мост" всяка вечер "20-30 пияни младежи се търкалят и пушат марихуана", нито вандалщините, които ставали.

 

Сидеров възрази срещу това, че в медиите не е имало нищо за нападението срещу депутата от "Атака" Кристиян Димитров и че МВР не изпълнява задълженията си, тъй като още няма задържани за този акт на насилие.

По думите му предсрочни избори в момента биха обслужили само интересите на ГЕРБ.

"Имаме законно правителство, което трябва да се остави да изпълни спешните мерки, които е набелязало", посочи той, цитиран от БТА.

Волен Сидеров заяви, че неговата партия представлява бедстващите хора от народа, които са докарани до това състояние от предишните управления. Според него зад протеста стоят Бойко Борисов и Цветан Цветанов, както и малките партии, оставени от избиратели извън този парламент.

Лидерът на "Атака" нарече антиконституционна проява това, че президентът Росен Плевнелиев е коментирал избора му за председател на Комисията за борба с корупцията и парламентарна етика и заяви, че ще се посъветва със специалисти по конституционно право дали това поведение не е основание за импийчмънт.

"Разбирам поведението му, ако го е страх, че ще извадя кирливите му ризи", посочи националистът.

След сградата на БНТ, шествието на членовете и симпатизанти на "Атака" се отправи към паметника на Васил Левски.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати