25 Април 2024 г. Четвъртък

Няма да петня ГЕРБ, обеща Геновева

2010-08-25 17:11:09

Депутатът от ГЕРБ Геновева Алексиева подаде оставка от два ръководни поста, които заемаше в Народното събрание –  зам.-председател на здравната и на социалната комисии.

Причината е, че през последния месец около личността и се развихриха два скандала. 

Днес Геновева Алексиева оповести, че се отказва от шефските места, но не защото се чувства виновна за нещо, а за да не петни имиджа на ГЕРБ. 

„С господин Борисов обсъждахме тази ситуация и сме на мнение и аз и той, че личните нападки срещу мен не трябва да се отразяват върху имиджа на партията”, разясни пред журналисти депутатката. 

Според нея атаките срещу личността й напоследък са ескалирали твърде много. 

Тези за източване на здравната каса „ужасили и смаяли” Геновева Алексиева. Тя увери, че нейна цел винаги е била да „лекува децата на България и Македония”. 

От „мързеливо око” страдали 2-3% от хората у нас, но просто не лекували болестта, защото са без пари. „Хора, мислете за очите на нашите деца”, призова депутатката от ГЕРБ.

Атаката срещу Алексиева този път не идва от БСП, а от колегите й офталмолози. По-конкретно доц. Руска Христова и доц. Православа Гугучкова. 

С тях Алексиева имала конфликт от 40 години. „Представете си колко пара има”, каза депутатката. Тя разясни, че не е гласувано включването на „мързеливото око” в отделна клинична пътека, а към вече съществуващата 138-ма.

Интересното е, че самата Руска Христова е подкрепила лечението на тази диагноза да се поеме от здравната каса. „Тогава нейното отношение беше професионално, отговорно. Сега друго говори”, сопна се депутатката от ГЕРБ.

И отговори доста категорично на атаката срещу себе си – предостави списък с личните телефони, електронни пощи и подписи на колегите си офталмолози, които са участвали на въпросното заседание.

По въпроса с дъщерята – кандидат-доцент, Алексиева отново не вижда конфликт на интереси. Дори напротив – ако се откажела от журирането, е щяла да наруши закона за научните степени и звания и щяла да ощети всички участници в конкурса. Моралът е в закона. Според закона – аз трябва да участвам. Не е моралът отделен от закона – той е там”.

 

Разбиранията за морал на народния представител проличаха и в отговора й на въпрос дали освен зам.-председателските постове в комисии ще се откаже и от депутатското си място.

„Това подадох”, лаконична беше Алексиева.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати