26 Април 2024 г. Петък

Борисов щастлив, потушил ГЕРБ-ерските битки по места

2013-06-24 19:45:30

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че е останал доволен от срещите си с областните структури на партията му, където имало разминавания в комуникацията.

"Болшинството проблеми са наслоени през годините. Някъде са междуличностни конфликти, на други места – поради не дотам доброто разбиране на задачите на партията. Като цяло съм доволен, защото голяма част от конфликтите бяха изгладени", посочи той пред "Фокус".

Бившият премиер обяви, че сега ГЕРБ има възможността да се съсредоточи по-добре в предсрочните избори, които очаква да се проведат в скоро време и "преди всичко – в изграждането на икономическата програма на партията и ползването на целия й потенциал", допълни той.

"Разговорите, които се водят и решенията, когато се взимат от Изпълнителната комисия, винаги са функция на това, което се предлага от местните структури на ГЕРБ", настоя и заместникът му Цветан Цветанов.

Той допълни, че ГЕРБ ще продължат със срещите в страната – Разград, Шумен, Варна, Търговище, за да чуят всички различия и противоречия, които има вътре в ГЕРБ.

 

Според него е невъзможно разцепление на партията, а той самият не е виждал писмо от недоволни членове на ГЕРБ.

Цветанов цитира Борисов, според когото живеем в демократично общество, всеки има право на избор и свое виждане.

Той потвърди, че и тази седмица ГЕРБ ще останат извън НС, но уточни, че са готови да обсъждат промени в изборното законодателство.

Цветан Цветанов отново се обяви "за" диалог с всички формации център-дясно. Дори били морално задължени, особено с другите партии от ЕНП.

"Това трябва да бъде силното дясноцентристко управление на България след евентуален предсрочен вот", смята той.

Голяма е вероятността срещите на Борисов и Цветанов с областните структури на партията да са предизвикани от "кървавите писма" в последните дни, чрез които ГЕРБ-ери настояват за отстраняването на Цветан Цветанов и Искра Фидосова от парламентарната група.

Само преди ден двама от учредителите на ГЕРБ - Иван Петров, бивш депутат от Хасково, и Павел Димитров – бивш областен координатор на ГЕРБ във Варна, обявиха, че бившият МВР шеф е главният виновник за изолацията на ГЕРБ.

Димитров и Петров упрекнаха лидера на партията Бойко Борисов, че не е уважил поканите им за общи срещи, а вместо това ги е привиквал в централата един по един.

"Борисов каза, че е допуснал грешка, че е оставил Цветанов и Фидосова да управляват. Каза, че ще има разговори за това", каза вчера Павел Димитров.

Dnes.bg припомня, че напрежението срещу Цветанов и Фидосова нарасна още преди изборите с поредица изказвания на низвергнати вече ГЕРБ-ери като бившия земеделски министър Мирослав Найденов и бившия депутат Емил Димитров.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати