24 Април 2024 г. Сряда

#ДАНСwithme 10 пак вика "Оставка"

2013-06-24 10:26:59

Хиляди протестиращи се събраха за пореден ден пред Министерския съвет, на площад ”Независимост” и района. Това е десетият пореден ден на протести. Хората на улицата настояват за оставка на кабинета на премиера Пламен Орешарски смяна на политическия модел и бързи промени в Изборния кодекс. Шествието отново е мирно.

След като се събраха пред Министерския съвет, протестиращите се насочиха по обичайния си маршрут - през Парламента към Орлов мост. Там движението беше блокирано, а хората тръгват към Моста на влюбените при НДК. След това традиционно вече те се насочиха към централата на БСП.

Протестиращите са издигнали лозунги, които гласят "Станишев, разкрит си", "Ако ние се уморим и те ще се уморят", "Лява идея, десен джоб", "Това е протест срещу наглостта", "Прошка, не мерси", "Днес създаваме Нова България - с български парламент и българска политика", "Изхвърлям ви безплатно", "Българската полиция достойна за уважение", "Обща стачка, ние сме ход".

Митинг си направи и „Атака” се състои в столицата, а проявата бе под надслов „Не на омразата”. Начело на митинга застана лидерът на партията Волен Сидеров.

Той нападна другите протестиращи като нарече площад ”Независимост” площад ”Зависимост”.

"София през последните седмици е залята от агресия, партия "Атака" се изразява против тази агресия. Искам да покажа на българското общество, че ние сме здравомислеща политическа партия", заяви лидерът на "Атака" в началото на митинга, цитиран от ”Фокус”.

По думите на лидера на националистите цяла България се убедила, че протестите пред Министерския съвет са подклаждани от политически сили и не са с чисти намерения. По думите му днешният митинг е за да се даде пример за мирно шествие, без да се скандират обиди и лозунги. "Ние сме против на власт да се връщат костовци, симеоновци и борисовци, които ограбваха България и я водеха по лош път. Те искат да предизвикат анархия, да замажат злодеянията си. Ние няма да допуснем това", заяви Сидеров. Той посочи, че партия „Атака” е пример за гражданска отговорност.

Хиляди граждани протестират за пореден път в Пловдив срещу правителството на Пламен Орешарски, предаде "Фокус". По данните на самите протестиращите те са около 5000 души. Хората преминаха през обичайното си шествие по главната улица в града, а след това блокираха бул. "Шести септември". Засилено е полицейското присъствие. Протестиращите скандидар "Оставка, "Мафия" и "Червени боклуци" и развяват български знамена.

Над 250 варненци се събраха и тази вечер, за да изразят своето недоволство от управляващите. Протестното шествие преминава спокойно, при засилено полицейско присъствие. Има млади хора, майки с деца, включително и деца в колички. Протестиращите скандидарт "Оставка", развяват българското знаме и носят различни лозунги.

Около 50-тина души излязоха на протест и в Бургас. Преобладаваха млади хора с българския трибагреник. Имаше и семейства с деца, пенсионери. Шествието пое по централната улици „Богориди” като бе предвождано от голям бял транспарант с надпис „Бургас, защо спите???” и голямо българско знаме. Въпреки, че протестиращите бяха сравнително малко, скандираха шумно „Оставка”, „Олигарски вън!”, „Червени боклуци” и други лозунги. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати