18 Април 2024 г. Четвъртък

Цели 9 часа БСП бистри бъдещето си

2013-06-21 09:01:19

сегашната кризисна обстановка не оставка на ръководството на БСП е начинът за поемане на политическаотговорност. Това се посочва в решение на Националния съвет на БСП, гласувано тази вечер, слез близо 9-часово заседание на "Позитано" 20.

Вместо това е наложителна пълна консолидация и да се осигури ясна политическа подкрепа за спешните мерки в плана "Орешарски", се казва в него.

Националният съвет на БСП гласува доверие на Изпълнителното бюро да изпълни определени задачи, коментира пред журналисти заместник-председателят на партията Георги Пирински.

В отговор на въпрос той каза, че вот на доверие за определени политики не означава вот на доверие към председателя.

"Обсъдихме въпроса, когато подготвяхме проекта за решение, и стана ясно, че Станишев е искал именно такъв мандат, с който да реализира необходимите стъпки в този момент, а не че по принцип е поставял въпроса за доверие", обясни Пирински. Той уточни, че става дума за задачи, които партийните органи и ръководството да изпълнят, за да има стабилна подкрепа за кабинета.

 

Георги Първанов (президент на България от 2002 до 2012 г.) коментира, че на пленума е имало груба манипулация.

"В документа между другото е вкаран текст, свързан с доверието, при положение че такава точка в дневния ред няма и в докладването на председателя такъв проблем не беше поставен", посочи той и допълни, че не е участвал в гласуването.

Секретарят на БСП Антон Кутев отрече да е имало манипулации на заседанието.

"Над 100 членове на Националния съвет подкрепиха документите, не повече от 15-20 бяха "против" или въздържали се. Беше предложен вот на доверие на ръководството да изпълни конкретни задачи и Националният съвет го подкрепи", посочи той.

"Гласувахме доверие на лидера и на ръководството на БСП", категорична беше и Мая Манолова, заместник-председател на Народното събрание.

По времето, през което червените стягаха редиците, протестът премина пред централата им.

Точно тогава инцидент помрачи мирния многохиляден протест срещу политиката на кабинета "Орешарски".

Журналистът от в. "Телеграф" Радослав Киров пострада, след като провокатори започнаха да мятат бутилки и камъни към "Позитано" 20.

Репортерът има рана на главата, но състоянието му не е сериозно.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати