27 Април 2024 г. Събота

Интернет лумпените протестират за всичко, изригна Христо Монов

2013-06-20 18:36:18

Депутатът от "Коалиция за България" Христо Монов взриви днес социалните мрежи, тъй като в интервю за „Канал“ 3 нарече протестиращите „интернет лумпени“.

"Технологията роди днес интернет лумпена. Те протестират за всичко. Може би ще започнат да протестират и за това, че съществуват. В други страни отнемат родителските права при участие на дете в политически митинги", заяви по-рано днес депутатът пред телевизията.

Монов е депутат от листите на БСП от Бургаски регион. Той е специалист по кризисна психология и бе спряган за зам.-министър на образованието или за шеф на Агенция за закрила на детето.
Вчера обаче бе избран за председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

Часове след скандалното изказване на психолога влизането в сайта на БСП бе сериозно затруднено, като в монета няма достъп до него.

Освен острата реакция в интернет срещу думите на Монов,  учителят на годината по информатика Явор Никифоров застана сам на протест през централата на БСП, където в момента тече пленум на партията. 
Никифоров протестира срещу „най-безпринципното правителство, което България някога е имала.

Учителят настоява за незабавната оставка на депутат от левицата Христо Монов. По думите на Никифоров единствената причина, която може да накара правителството  да подаде оставка е проява на морал, на той  се съмнява, че това ще се случи.

Малко след като Никифоров застана пред входа на БСП със собственоръчно направен плакат, стоящата на близо полиция го помоли а се изтегли назад. 
Зад него се появиха и още няколко души, които протестират. Един от тях държи картон, на който е написано „Бате Ламбо, извинява, и аз крещя „червени боклуци“, ти не го заслужаваш, ти не си за тях, ела с мен на протеста при своите студенти, те с нас“.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати