29 Март 2024 г. Петък

Кабинетът да остане, президентът да си иде!

2013-06-20 18:35:33

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров настоя правителството на Пламен Орешарски да бъде оставено да работи, за да свърши няколко неотложни неща.

"На първо място това не е Избирателният кодекс. По-важни са социалните въпроси, доходи, пенсии. Вече има приети решения и те са - възрастта за пенсии да не се увеличава - един проблем, който възбуди недоволство на страшно много българи", каза той и се похвали, че това са стъпки, които са от програмата му – "Планът Сидеров".

"Това са стъпки, които са от моята програма", затвърди той и продължи, че тези неща са абсолютно належащи да бъдат свършени, "а след това - да се отива на избори", отсече той.

Национълистът определи петчасовото заседание на Консултативния съвет за национална сигурност като безплодно.

Сидеров каза, че предложил на президента да излезе с позиция и да каже "дали застава зад анархията и вандалщината, или зад реда и законността".

"Казах му, че ако той не защити реда и законността, то той застава зад анархията, и тогава аз ще се обърна към главния прокурор с искане да му свали имунитета и да му се предяви обвинение за държавна измяна", заяви лидерът на "Атака", аплодиран от симпатизанти си, които го обградиха около президенството.

Волен Сидеров настоя още президентът Росен Плевнелиев да подаде оставка, защото, според него не може да се справи като държавен глава със сложната ситуацията в държавата.

"Всичко трябва да става по закон, включително и протестите. Ние сме го правили винаги по закон. Никога не сме излизали нерегламентирано на протест", настоя той и отговори с два дни закъснение на столичния кмет, че първият им протест пред централата им на "Врабча" не е бил съгласуван с общината.

"Мразим ви!". Вие това не го критикувате, не го осъждате. Хора, които издигат плакати за омраза, са хвалени от медиите, това е девалвация, по този начин се подстрекава злото, агресията им расте", обърна се Сидеров към журналистите.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати