28 Март 2024 г. Четвъртък

Борисов хвърли бомбата: Искаха да ме задържат и убият в ареста!

2013-06-20 10:37:18

Имало е подготвен сценарий да ме задържат и в ареста да ме убият. Такова решение се взима от Ахмед Доган. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод „нестандартното решение“ на БСП и ДПС да назначат Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

„Чие име беше цитирано дословно за поръчка срещу мен, пак това име. Това е нестандартното“, изтъкна Борисов.  

„На езика на комунистите, тъй като моя дядо, когато са го убили в затвора с тояги, са написали в епикризата, че починал от червен вятър. Цинизмът е, че този червен вятър го е отнесъл. Това са готвили да направят и затова са тичали при главния прокурор още в петък“, заяви Борисов. 

По думите на Борисов обаче сценарият бил осуетен за негова радост от протестите. 

„Най-голямото предателство в съвременната история - да дадеш на една етническа партия националната си сигурност и още в петък е изваден целият агентурен апарат на България“, допълни експремиерът.

Според Борисов БСП, ДПС правили всичко възможно да паднат от власт.

„Те са пълна катастрофа, познавам Станишев, Орешарски, Доган, това не са глупави хора, не могат да правят такива грешки, без да искат, затова стигам до извода, че ги правят нарочно“, категоричен беше Борисов, който припомни хронологията на действията на управляващите през последните 10 дни. 

„За една нощ сложиха голям далавераджия за министър (визира Калин Тихолов), през нощта го махнаха. Предложиха шеф на ДАНС, който в последните 4 години не е ходил на работа, в предишните 4 години е уволнен за скандални неща“, напомни Борисов. 

След като тези три партии признаха изборите, и в тази криза отново ГЕРБ е първа политическа сила, те казаха, че с ръководството на ГЕРБ трябва да се разправят по нестандартен начин и само г-н Пеевски се бил съгласил да извърши всичко това, обясни Борисов за подготвяния сценарий да бъде задържан и убит.

„Ще пазя ГЕРБ от връщане на власт с цената на всичко, това не е нормална ситуация, няма държавност в момента, виждате какво се случва на КСНС“, отсече той.

Какво значи в правова държава с нестандартни мерки да се работи срещу лидера на ГЕРБ, попита риторично Борисов.

„Возейки се в метрото, един зад мен ми каза“. Така Борисов отговори на въпроса кой го е поръчал, като уточни, че отговаря така, както неговите политически опоненти. 

Той обясни, че не е сигнализирал компетентните органи, защото специалните служби са разбити. „Никого няма да сигнализирам, просто внимавам и се пазя повече”, уточни той. 

Борисов добави, че лидерът на „Атака“ Волен Сидеров през ден „стоеше вкъщи“, ще ги излъже и тях, това е само хаос“.

По думите на бившия премиер настоящите управляващи се опитват да дезертират от властта.

„Тези хора не могат да правят такива грешки без да искат, затова стигам до извода, че те го правят нарочно. Те видяха че нито могат да вдигат пенсии, нито заплати,  видяха, че хората не ги искат, видяха, че това, което направиха с Цанков камък и АЕЦ „Белене” и закона, който приеха за зелените енергии, поставя енергетиката ни в реален фалит, разбраха, че не могат да вдигат данъците и те, ако останат сега на власт и се явят догодина на евроизборите, ще вземат 7-8 процента. Заради това сега умишлено вече до изнервят народа, улицата става все по-голяма”, смята той.

Борисов призова хората да протестират мирно, да не се поддават на провокации.

„Нека да запазим спокойствие, призовавам Станишев и Местан да се огледат, защото животът не е само днес и утре“, настоя той.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати