20 Април 2024 г. Събота

МВР шефът: Никой не помни съдийките, отговорността е моя

2010-08-25 09:40:40

"Няма напрежение между мен и окръжния прокурор на Силистра Димитър Чолаков относно проведената операция "Каналджиите", заяви вътрешният министър Цветан Цветанов пред БНТ.

Във вторник прокурор Чолаков протестира срещу прибързаното оповестяване от министър Цветанов на информация за спецакцията, при която бяха арестувани петима души и беше разбит канал за крадени автомобили.

"Нормално е да има такива неща между прокуратурата и МВР. С разговорите, които водихме от сутринта с главния прокурор, може би окръжният прокурор се е почувствал обиден, но всичко е наред. Лицата са задържани. Няма нещо, което да възпрепятства съвместната ни работа. Лично прокурор Чолаков ми се обади вчера и ми каза, че е реагирал малко емоционално", добави още вътрешният министър.

По думите му прокуратурата се  държи доста строго към МВР и винаги се стреми към изискване на повече доказателства.

Той добави обаче, че през последната година има много добро институционално взаимодействие между МВР, прокуратура, ДАНС и НАП.

Цветанов беше категоричен, че МВР не прибързва с акциите.

"Винаги, когато се тръгне към реализация на дадена операция, има достатъчно доказателства", отсече той.

Според него цялата отговорност за всичко, което се случва в държавата, лежи на изпълнителната власт, като единствената цел била защита на националните и обществени интереси.

"Спомняте ли си трите съдийки, които освободиха "Килърите", на тях не им тежи въобще нищо. Ние не се интересуваме от хонорарите, които получават адвокатите, но се надявам, че съдебните решения не се формират на база на парите, които са съсредоточени у престъпния свят", добави Цветанов.

"Няма държава, която да е изкоренила до основни организираната престъпност и престъпността като цяло", заяви още вътрешният министър.

Цветанов съобщи, че всички по операция "Наглите" са в ареста и обвинителният акт ще бъде внесен през септември, както и по "Октопод" срещу Алексей Петров и Марио Джотолов.

Предстои и внасянето на обвинителните актове срещу някои от бившите министри, допълни министърът. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати