28 Март 2024 г. Четвъртък

Следят ме, заяви зам.-главният прокурор

2013-06-12 12:37:39

Заместник-главният прокурор Ася Петрова категорично отхвърли обвиненията, че възпрепятства разследването срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Това са твърдения, неотговарящи на истината, заяви зам.-главният прокурор в сутрешния блок на Нова телевизия.

По отношение на разследването срещу Цветанов уточнявам, че това досъдебно производство не попада в моя ресор на дейност в качеството ми на зам.- главен прокурор, посочи Ася Петрова.

Тя отхвърли обвиненията, че е отправяла закани и заплахи срещу наблюдаващите прокурори по делото срещу Цветанов.
Тя добави, че не познава доказателствения материал по това дело и дори не знае кои са прокурорите, които работят по него.

Петрова определи материалите, които излизат срещу нея в пресата, като клеветнически.

Това е клеветническа кампания.
Аз знам кой стои зад нея, но няма да ги назова. Това ще направя тогава, когато разполагам с доказателства
, посочи Петрова.

Тя добави, че тази компроматна атака спрямо нея е стартирала още, когато е била прокурор по делото Килърите и е била доста интензивна малко преди да стартират пледоариите.

Тази кампания отново се активира и аз я свървам с новия ресор, който имам в качеството си на заместник на главния прокурор.

Ася Петрова заяви, че от вчера обект на такава атака е и прокурор Светлозар Костов. Според нея посланието на тази атака е „не работете".

Зам.-главният прокурор посочи, че от няколко дни съпругът й е притесняван по телефона, а самата тя е следена от автомобил, чиито номера е записала и е подала сигнал.

Тя свързва атаките срещу нея и с факта, че в момента главният прокурор не е в страната.

 

Припомняме, сред част от атаките срещу нея са, че живее в апартамент с много нисък наем на улица „Оборище" в столицата, а също се появиха съмнения и за дипломата й.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати