26 Април 2024 г. Петък

Къде ни е мониторът, чудят се от ГЕРБ в парламента

2013-06-12 10:18:31
първия ден на парламентарната седмица в началото на пленарното заседание народните представители успяха да се скарат за изчезнал монитор от пленарната зала. 

Тук имаше един монитор, който даваше информация за гласуването в зала, обясни зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, който намекна за опит за дезинформация. Това може би е във връзка повишаване на прозрачността, иронично подхвърли той.  

Мое е решението, заяви председателят на НС Михаил Миков. По негови думи техниката била премахната, защото имало оплаквания от други парламентарни групи, че само една парламентарна група го ползвала. Миков иронично заяви, че удобствата в пленарна зала не предполагат да се сложат още 3-4 монитора. Ако имате желание, може да поставим още две големи табла горе, заяви Миков. 

Обяснението му явно никак не се хареса на Красимир Велчев, който започна нервно да се разхожда из зала и да подвиква към трибуната. 

Моля, седнете си на мястото, призова председателят на НС, който допълни, че ако зам.-председателят на ГЕРБ искал да вземе думата, можел да го направи по надлежния ред. 

Веднага след сутрешния спор думата взе Румен Йончев, който прочете декларация за деветоюнския преврат от трибуната. След като направи кратка историческа справка той предложи депутатите да почетат с едноминутно мълчание паметта на загиналите при преврата. 

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов вече пристигна в спецпрокуратурата, където беше призован във връзка с разследването на нерегламентираното подслушване в СДОТО. 

По данни на обвинението ексвътрешният министър е допуснал предпоставки за незаконно подслушване. Преди да отиде в прокуратурата, Цветанов беше в парламента, където взе участие в началото на заседанието. На изхода на НС ексвътрешния министър попадна под репортерска обсада.  

Закъснявам, моля ви. Ще коментирам, след като се прибера, обясни Цветанов.  Очаква се днес Цветанов да си тръгне като обвиняем, като вероятно ще трябва да плати солидна гаранция.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати