25 Април 2024 г. Четвъртък

Подслушваха и следяха Дянков, издаде Миро Найденов

2013-06-09 11:15:21

Бившият вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков беше обект на интензивно следене и подслушване. Това разкри ексземеделският министър Мирослав Найденов в предаването ДИКOFF по Нова телевизия. Това е неговото първо интервю след изборите и след изтеклия запис на разговор между него, бившия премиер Бойко Борисов и бившия градски прокурор на София Николай Кокинов.

Найденов не пожела да разкрие подробности с аргумента, че е един от защитените свидетели по делото за нерегламентираните подслушвания.

Членовете на кабинета бяхме подслушвани, дори ставаха и обърквания. Когато е трябвало да подслушват мен законно, са объркали номера и са подслушвали един от моите колеги, който сега е депутат, и то в продължение на месец, разказа Найденов.

По думите му дори се стигало до скандали, когато министрите разбрали, че ги подслушват и се налагало лично премиерът Бойко Борисов да се намесва.

Найденов призна, че нито един от министрите нямал смелостта да заговори за подслушванията публично и заяви, че чувства вина заради собственото си мълчание.

Когато някой министър трябваше да бъде отстранен, преди това и след това трябваше да бъде контролиран, за да не направи определени нежелани действия в една или друга посока, изтъкна Найденов.

 

"Мисля, че след сряда, когато бъде даден ход отново на следствието, защото знаете, че поради имунитета на бившия вътрешен министър то беше спряно. И в момента той ще бъде обвиняем само за това, че не е оказал контрол. Давайки ход в сряда на следствието в пълната му сила, смятам, че не след много време той ще бъде обвиняем и за разпореждане на незаконни действия. И смятам, че това нещо ще бъде доказано категорично", посочи Найденов.

Възможно е да има компромат на хомосексуална основа с политик, каза Найденов след неколкократните подканяния от страна на Сашо Диков ексминистърът да потвърди, че такъв запис - как се "осъществява полов акт", има.

„Хората искат ГЕРБ на Борисов, а не ГЕРБ на Цветанов. Докато Борисов продължава да държи Цветанов до себе си, не само ГЕРБ, но и държавата ще върви надолу”, коментира още Найденов.

 "Не трябваше да се допуска това политическо воайорство да избуи до такава степен, че да бъдат подслушвани политици, политически опоненти, съмишленици политически, журналисти, общественици", каза още той.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати