8 Май 2024 г. Сряда

Петима убити при стрелба в Санта Моника

2013-06-08 09:45:53

Най-малко петима души са убити, а няколко други са ранени при стрелба до колеж в Санта Моника, западно от Лос Анжелис, предадоха информационните агенции.

Неизвестен нападател е открил стрелба първоначално в къща в района, а след това кампус на местния колеж. Стрелецът е застрелян от полицай в библиотеката на колежа, съобщава Би Би Си.

Данните за загиналите са противоречиви. Източник от полицията съобщи, че при стрелба са убити шестима души,но в последствие броят им бе уточнен на петима, сред които и самият стрелец. 
Той е на видима възраст около 20 години, носил е предпазна жилетка.
Стрелял е с автоматично оръжие.

Първоначално нападателят е убил двама души в една от къщите в района. По информация на Los Angeles Times убитите са бащата и брата на стрелеца. След  това нападателят е тръгнал към колежа "Санта Моника", като по пътя си и естрелял по хора.
След като е излязъл от къщата и е стигнал до ъгъла на улицата, той е насочил оръжието към жена, която е шофирала, като й е казал да отбие. Междувременно край колата се е опитала да премине друга жена. Той й е дал знак да спре, след което е стрелял няколко пъти срещу автомобила.


По думите на очевидци, облеченият в черно мъж е бил опасан с патрондаш.

След стрелбата на улицата нападателят се отправил към колежа. Когато стигнал да входа на университетското градче, започнал да стреля срещу преминаващите коли.

Шефката на местната полиция Жаклин Сибрукс допълва, че след това нападателят е влязъл в библиотеката, където е продължил да стреля, но не улучил никого.

Впоследствие той е бил убит при ответен огън от страна на полицията.

В Медицински център "Роналд Рейгън" са откарани три жени. Едната е починала в болницата, другата е оперирана, а третата е в критично състояние, е съобщил лекар от центъра.

В друга болница са откарани още трима души с по-леки наранявания.

Съобщава се, че е арестуван още един мъж, облечен в черно, с надпис на гърба „Животът е хазартна игра". Все още не е изяснено дали той е съучастник на стрелеца.

Колежът се намира на около 5 километра от мястото, където по-рано днес се проведе благотворителна акция с участието на президента на САЩ Барак Обама.

източник: news.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати