29 Март 2024 г. Петък

България с отличен старт в Световната лига

2013-06-08 09:26:31
България започна похода си в световната лига по волейбол с победа срещу Франция с 3:2 гейма (25:21, 14:25, 21:25, 25:22, 15:11).

Срещата се проведе в зала "Аксон" в Монбелиар, а българите показаха качествена игра и стигнаха заслужено до успеха. 

Мачът бе от Група А, като след два дни България ще играе и втори мач с французите и отново на френска земя.



В първия гейм нашите момчета започнаха по-силно от "Петлите" и стигнаха до аванс от 3:0, а след това запазиха преднината си от три точки и при 5:2.
Тодор Алексиев обаче не сполучи с атаката и изпрати топката в аут, като по този начин намали изоставането на противника само на точка и така преднината на България стана минимална - 5:4.
При първото техническо прекъсване обаче Франция водеше в резултата с 8:7 след точка на Кеск.
"Трикольорите" се стабилизираха и Цецо Соколов изравни на 9:9, а след това нашите стигнаха и до аванс от две точки при 12:10 след много добра работа на Жоро Братоев, който направи блокада, а след това и още една за 13:10.
При второто техническо прекъсване преднината на нашите стана пет точки - 16:11, след много добра блокада.
Нашите държаха предимството си и постепенно стигнаха до четири геймбола при 24:20. С атака по правата Тодор Алексиев донесе успеха в първия гейм на нашите.
Във втората част нашите започнаха силно и поведоха с 3:2 в резултата, но Линеел изравни на 3:3, а след това "Петлите" дръпнаха с две точки за 5:3.
Последва прекъсване от Камило Плачи, но то не даде резултат, тъй като Франция продължи да доминира и резултатът стана 8:5, а след това и 10:6.
Силната игра на французите продължи и те увеличиха аванса си на 15:8, а след това и на 23:14.
В крайна сметка след още две точки Франция взе гейма и изравни геймовете на 1:1.
Французите стигнаха до пълен обрат, след като взеха и третия гейм.
Домакините поведоха с 3:1 в началото на третата част, но нашите постепенно се окопитиха и изравниха на 5:5. Тодор Алексиев изведе "Трикольорите" с преднина от 8:7 при първото техническо прекъсване.
В следващите няколко минути резултатът вървеше при равенство, но при 15:15 французите поеха инициативата и дръпнаха с две точки за 18:16.
След това преднината им набъбна до 21:17, а до края на гейма домакините се представиха на ниво и задържаха преднината си от 4 точки за 25:21.
В следващата четвърта част французите дръпнаха с 4:1 в резултата, но нашите изравниха след ас на Цецо Соколов.
България дори поведе с 6:5 след много ефективна двойна блокада, но след това срещата вървеше равностойно.
След десетата точка преднината на България започна да набъбва и Виктор Йосифов с хубав блок направи 12:10, а след това Цецо Соколов с хубав ас увеличи преднината на 13:10.
Натискът на нашите стана още по-силен и резултатът стигна 16:11 след атака в аут на домакините.
До края на гейма нашите запазиха аванса си и в крайна сметка изравниха частите на 2:2.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, който започна по феноменален начин за България и нашите поведоха с 6:0 в него, но французите изравниха на 7:7. След това България стигна до аванс от 9:8, а след хубав блок и атака след това нашите стигнаха до 10:8.

Българите спечелиха и 11-ата точка, като по този начин взеха аванс от 3 чисти пункта преднина. До края нашите задържаха инициативата и спечелиха тайбрека след 15:11.

ФРАНЦИЯ - БЪЛГАРИЯ 2:3 (21:25, 25:14, 25:21, 22:25, 11:15)
ФРАНЦИЯ
: Бенжамен Тонюти, Мори Сидибе, Ървин Нгапет, Гийом Кеск, Жерал Арди-Десурс, Кевин Льо Ру - Женя Гребеников-либеро (Жулиен Линеел)Треньор: Лоран Тийе
БЪЛГАРИЯ
: Георги Братоев, Цветан Соколов, Тодор Алексиев, Тодор Скримов, Виктор Йосифов, Светослав Гоцев - Мартин Божилов-либеро (Николай Пенчев, Стоян Самунев)Треньор: Камило Плачи.
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати