23 Април 2024 г. Вторник

Цветанов и Доган да останат без гардове, иска Сидеров

2013-06-07 14:59:53
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска да отпадне охраната на Цветан Цветанов, Яне Янев, Румен Петков и Ахмед Доган. 

Искам да преразгледате постановлението, с което им беше дадена охрана на НСО, обърна се Сидеров към премиера Пламен Орешарски в декларация от парламентарната трибуна.

Той настоя да узнае каква е сумата, похарчена за охраната на Цветанов, Янев, Петков и Доган до момента, и защо те се ползват с нея. 

Сидеров заяви, че според данни на Евростат за 2012 г. в България е регистриран един от най-резките спадове на доходите в Европа и по този показател сме на второ място след Гърция. 

Лидерът на "Атака" отбеляза, че все пак спадът на доходите в Гърция е започнал от много по-високо ниво, а да сме сред най-засегнатите страни, при положение че нямаме външния дълг на Гърция, е много сериозен въпрос.

Сидеров коментира също, че в България сме плащали най-скъпия ток спрямо покупателната си способност и допълни, че тези две статистики показват обедняване и мизерия за българския народ. 

Това е темата, по която трябва да работи парламентът и правителството с много ускорени темпове, препоръча той.

Лидерът на националистите поиска регулация на цените на тока и посочи, че до този момент не е чул твърди и ясни твърдения, че такъв скок няма да се случи от 1 юли. 

Друга тема, която той постави на дневен ред като приоритетна, са чуждите монополи, както и да се сложат в регулация договорите за кредити с банките, така че кредитополучателите да не бъдат ощетявани. 

Според Сидеров трябва да се изработи програма за нисколихвени кредити на българския бизнес, съобщи БТА. 

Той подчерта, че трябва да се работи за такъв икономически ръст, който да позволи увеличаване на доходите. Нашата грижа като държавници е да се повишават заплати и пенсии, посочи той. Лидерът на "Атака" препоръча да не гледаме само към Брюксел, а държавата и бизнесът да погледнат в други посоки, където има огромни възможности за инвестиции, като Китай.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати