29 Март 2024 г. Петък

ГЕРБ за пушенето на закрито: Не и пак не!

2013-06-07 13:58:11

ГЕРБ категорично се противопоставя на идеята за либерализация на забраната за тютюнопушене, стана ясно след среща с представители на гражданското движение "България без дим" с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатите Десислава Атанасова и Даниела Дариткова. 

Атанасова обясни, че партията й ще се противопостави по всички възможни начини на либерализацията.

Противопоставянето означава да изразим нашето становище в комисиите, които предстоят да бъдат формирани. Ние ще се противопоставяме по всякакъв начин с разговори с гражданското общество, заяви Атанасова.

"Разбира се, че ще влeзeм", заяви Атанасова на въпрос на Dnes.bg дали депутатите от партията на ГЕРБ ще спрат бойкота на пленарните заседания, когато се гледа този законопроект.

Дариткова и Атанасова бяха категорични, че парламентарната им група е абсолютно единна. Нашата парламентарна група е взела много отдавна своето решение, заяви Десислава Атанасова. 

Тя обясни още, че нейната парламентарна група няма да се опитва да намери подкрепа от депутати от други политически сили. От думите на Атанасова и Дариткова стана ясно, че и двете не са сигурни, че ГЕРБ ще успеят да спрат поправките в Закона за здравето, която предвижда либерализация на режима.

Бившият здравен министър обясни още, че евродепутатът Моника Панайотова ще постави въпроса и в Брюксел, защото било недопустимо президентът на ПЕС Сергей Станишев да застава зад либерализацията.

Доктор Гешанова от “България без дим" обясни, че идеята за отмяната предизвикала голямо гражданско недоволство. Затова от организацията изпратили писма с покана за среща до всички парламентарни групи, но само ГЕРБ откликнали. 

Очакваме, че все пак и други партии ще откликнат, заяви тя. Гешанова призова всички противници на либерализацията да дойдат на протест утре пред НС в 11.00 часа.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати