Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Четвъртък
Януари 17
Начало arrow Политика arrow Политически спор по женски: Вие за кои се мислите?

Политически спор по женски: Вие за кои се мислите?

  Print E-mail
2013-06-07 11:16:42
източник: dnes.bg

ГЕРБ е първа политическа сила след изборите, но пък след като БСП получи мандат и състави правителство, сега депутатите от двете партии си оспорват първенството в парламента. Зарадитова и председателят на 41-вото Народно събрание Цецка Цачева и настоящият зам.-председател на парламента Мая Манолова влязоха в спор в ефира на bTV.

Според Манолова ГЕРБ бойкотират работата на парламента и се регистрират само колкото да си вземат надницата, а „после пият кафета, обядват, говоря си и се смеят”. „Те не са пратени там за това, а за да влязат в пленарната зала и да решат тежките проблеми“, каза тя. 

Цачева обаче защити своята партия с мотива, че в сегашната ситуация „ГЕРБ не може да изложи своите идеи и виждания и не може „партии с по 23-ма депутати да държат златната акция и от тях да зависят нещата“, добави тя.

„Хората не са пратили народните представители в сградата на парламента, за да пребивават там, а за да се заемат с решаването на най-важните им проблеми - как да се пребори безработицата, да се даде глътка въздух на бизнеса и т.н.”, контрира Манолова.

Цачева на свой ред се обиди, че опонентката ѝ говори от името на хората. „ГЕРБ е първа политическа сила, има най-много депутати. Не сте говорител на хората”, отсече тя.  Според нея напускането на парламента е „прийом”, които е използван и от други партии в предишни парламенти. 

Цачева отсече, че не може „една партия, неполучила достатъчно гласове, за да е първа, да се държи като победител”.

„Чувствам се неудобно за г-жа Цачева. Много е жалко да си бил човек, който защитава парламентаризма и да се окажеш в жалкото състояние да си в челото на бойкота - деструктивна позиция, която опитва да създаде хаос и безредици в държавата”, отговори й Манолова.

„Не Ви отива да се държите като Бойко Борисов. Бяхте председател, запазете авторитета”, обърна се тя към Цачева, която пък разкритикува за ръководенето ѝ на НС през първите 2 седмици от работата му. 

„Сложна Ви е тази роля, не е за Вас, не можете да влезете в нея“, констатира Цачева, според която Манолова не е реагирала адекватно при скандала между Ивайло Московски и Волен Сидеров. 

Социалистката пък се оправда, че не можело да се чуе кой е инициатор на словесната схватка.

„Като не се чува, не сте за това място. Трябва да поемете отговорност”, обърна се Цачева към нея.

След това като доказателство, че Манолова не си върши добре работата Цачева извади и снимки, на които се вижда как Атанас Пъдев от „Коалиция за България” гласува с 2 карти. „Тази снимка не е доказателство”, отвърна Манолова и се сопна на Цачева, че се прави на „парламентарен папарак“. 

„Обиждате, г-жо Манолова, но това не Ви е за първи път“, възмути се депутатката от ГЕРБ.

Темата за политическото номадство също скара двете депутатки.

„ 41-вото НС забрани партийното номадство, спря гласуването с чужди карти”, похвали се Цачева. Манолова обаче я коригира, че „беше забранено номадството, но ГЕРБ пазаруваше независими депутати, на практика с парите на данъкоплатците се печелеха гласове”.

„За кои се мислите? Партия ГЕРБ може да съществува само ако е на власт, Бойко Борисов е премиер, а Цецка Цачева – председател на НС”, възмути се Манолова.

Цачева пък изтъкна, че според новоприетите правила депутатите от ГЕРБ, които са 97, могат да се отцепят и да сформират нови 9 партии. Манолова определи това като „циркаджийски номера”.

„Ще останете ли в партия, която е била собственост на един човек, извършвал престъпления” – това беше последният въпрос, който Манолова отправи към Цачева. „Какъв въпрос ми задавате? Няма да отговарям на подаден по този начин въпрос, защото е несериозно и защото не се държите като представител на ръководството на Народното събрание”, отговори Цачева.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Конкурсът по избор на изтребители беше опорочен. Това заяви президентът Румен Радев след тържествения водосвет за Богоявление пред Паметника на незнайния воин."Настоявах да се спази процедурата ...
  Новини Европредседателството, както и добрата икономическа конюнктура по света са създали предпоставки за една добра политическа година, но въпреки това есенният политически сезон у нас беше маркиран ...
  Новини Битката между Борисов и Радев може да стане и дружба. Това мнение изрази Стефан Данаилов пред bTV.Не се знае какво може да стане с България, тълкува Ламбо.Той беше категоричен, че държавният ...
  Новини БСП иска проверка на пътищата в страната, които са строени или ремонтирани в рамките на последните 5 години, а не на тези, които са изградени преди 40 години.Това заяви пред bTV социалистът Георги ...
  Новини Нямаме интерес от милитаризация на Черно море, което пряко ще рефлектира върху България. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за позицията на страната ни при ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как преценявате Кабинетът Борисов 3?