23 Април 2024 г. Вторник

Красимир Велчев: Гласи се нова парламентарна група с депутати от "Атака" и БСП

2013-06-06 11:35:23
Гласи се нова парламентарна група с известен брой депутати от "Атака" и БСП. Тази нова група ще позволи "Атака" вече да е истинска опозиция, а БСП да не бъде упреквана в Европа, че националистите ги подкрепят, заяви депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев в кулоарите на Народното събрание.

Това се случи малко след като с гласовете на БСП и ДПС беше приета промяна в парламентарния правилник, с коятодепутати, напуснали или изключени от съществуващи парламентарни групи, могат да образуват нова.

Председателят на комисията, която подготвя правилника, Мая Манолова (БСП) в сряда се отказа от първоначалната си идея да се запази забраната за нови групи от предишния парламент. С аргумента, че така пести "ценно пленарно време", дори не прочете предложението си в залата и обяви, че го оттегля.

На въпрос защо от ГЕРБ не са гласували против, вместо да излязат от пленарната зала, тъй като с техните гласове и тези на "Атака"А вие защо смятате, че "Атака" щяха да гласуват против, ако ние бяхме вътре."

Той каза още, че от балкона в пленарната зала е забелязал народни представители от БСП и ДПС, които са гласували с чужди карти. По думите му гласуването с биометрични данни в този парламент се бави умишлено.

"Някои депутати говорят, че така се нарушават човешките им права, но същите тези хора имат международни права и не се оплакват, че правата им са нарушени", каза Главчев, имайки предвид биометричните данни в паспортите и изказвания на членове на "Атака".

"Наистина няма да участваме в гласувания от този род. Ще участваме в гласувания, свързани с дневния ред на хората и с повишаване на доходите", допълни той.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, че депутатите му няма да влизат в пленарната зала, а ще работят, като се срещат с хората.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати