25 Април 2024 г. Четвъртък

Ислямисти: Вашингтон, Лондон и Париж ще страдат

2013-06-06 09:23:51
Нападението в Лондон срещу британски войник и атентатите по време на маратона в Бостън са само началото на офанзива срещу Запада, подета от отделни джихадисти, които са мотивирани от справедливото желание за мъст, предаде Франс прес.

Този извод се съдържа във втория брой на ново джихадистко интернет списание, наречено "Азан" (на арабски - "призив за молитва"). 

Изданието има 98 страници, излиза на английски език и е богато илюстрирано. Списват го ислямистки активисти, нарекли се Талибаните на Хорасан /средновековното име на район, обхващащ Афганистан и Пакистан/.

Изданието е предназначено за западна аудитория, по-специално за млади мюсюлмани. Целта е те да бъдат подтикнати да се включат в джихада.

Вторият брой съдържа няколко показателни статии, илюстрирани със снимки от атентатите в Бостън. В първата статия, озаглавена "Чужденците победители", се подчертава, че действията на братята Царнаеви, автори на атентата в Бостън, са били мотивирани от кланетата, извършени от американски войници по целия свят през последните 50 години.

"Със сигурност Америка ще трябва да страда много, преди везните на справедливостта да се уравновесят", се посочва в статията, изброяваща приписвани на САЩ престъпления в Япония, Виетнам, Гватемала, Ирак.

В друга статия се посочва, че мюсюлманите са атакувани в Афганистан, Пакистан и Ирак и на други места и че те имат елементарното право да си отмъщават във Великобритания, Америка и Франция.

Досега сред кандидат джихадистите и ислямистите особено популярно беше интернет списанието "Инспайър", списвано от членове на Ал Кайда на Арабския полуостров, пише БТА.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати