24 Април 2024 г. Сряда

Цветанов даде имунитета си

2013-06-05 09:20:29

В 9 без 15 бившият вътрешен министър Цветан Цветанов внесе в деловодството на парламента искането за сваляне на депутатския му имунитет.

Със съжаление Цветан Цветанов обясни, че нямал време да се запознае с мотивите на главния прокурор, с които се иска свалянето на имунитета му. За мен е без значение, защото съм невинен, подчерта пред медиите той. Това са поредните внушения, които ще бъдат използвани, спекулации, които ще бъдат използвани от управляващите, смята още заместник-председателят на ГЕРБ. 

Цветанов увери, че не си дава имунитета в последния момент. Аз знам какво съм правил, подчерта той. Не съм разпореждал и не съм си помислял за незаконни подслушвания, обясни Цветанов. Къде са доказателствата?, попита той и припомни, че и главният прокурор Сотир Цацаров казал, че няма доказателства за незаконни подслушвания. Над 10 адвокати са изявили желание да защитават интересите на екс вътрешния министър, той се е спрял на един от кандидатите, но не каза кой е той. 

Цветанов е доволен от проведените вчера разговори в Брюксел, Обяснил пред евро десните за ситуацията у нас и за съюза, че противоположни по идеология партии са се съюзили срещу ГЕРБ, което той тълкува като израз на омраза срещу всичките над 1 милион избиратели на ГЕРБ.

Давам имунитети си днес сутринта, заяви по- рано той в сутрешния блок на Нова телевизия

От това, което съм правил като министър на вътрешни работи съм абсолютно спокоен, каза още Цветанов.
"Никога не съм използвал МВР за политически цели", увери Цветанов.

„Аз не виждам нищо сериозно в това, което към настоящия момент се говори. Това са само едни политически спекулации, входиран един анонимен сигнал от Сергей Станишев, който беше развит в цялата кампания и бях дори обвинен, вече че едва ли не съм осъден за незаконно подслушване.

Това са твърденията, които се правят от парламентарната трибуна, както от Волен Сидеров, така също от Делян Пеевски, от Сергей Станишев и всички други, които са взимали микрофона, за да се изказват", каза Цветанов.

Според Цветанов срещу него се води компроматна война с лични мотиви на Делян Пеевски.

Припомняме, Цацаров обяви в края на миналата седмица, че прокуратурата е поискала снемане на депутатския имунитет на депутата от парламентарната група на ГЕРБ.

Цветанов ще бъде разследван за бездействие, вследствие на което негови подчинени са извършвали незаконно подслушване.

Бившият вътрешен министър още веднъж подчерта, че в деня за размисъл е имало пълно манипулиране и е било нарушено основното правило този дена да бъде спокоен.

 

 

От всички това, което сме приложили в жалбата става ясно, че това е агитация, посочи Цветанов.

Според него реформите, които се предприемат в МВР в момента по никакъв начин не са дискутирани и по тях няма обществен консенсус.

 

БСП, ДПС и "Атака" имат интерес от дестабилизиране на сектора за сигурност, е мнението на Цветан Цветанов.

"МВР се отвори към ДПС с назначаването на Йовчев"Изгодата е много ясна - олигархичните кръгове вече няма да бъдат засягани, тези, които извършват тежки престъпления - няма да бъдат засягани и няма да имаме тази признателност от евроатлантическите ни партньори".

По думите на Цветанов олигархичните кръгове дирижират днес правителството на България.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати