29 Март 2024 г. Петък

Сидеров се разпени за протеста, иска оставката на Фандъкова

2013-06-03 22:37:28

С тон на заплахи, остри думи към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и членовете на НФСБ и РЗС, се отличи днешната пресконференция на Волен Сидеров. Лидерът на "Атака" не спести остри думи и по адрес на кмета на София Йорданка Фандъкова, вече бившия директор на СДВР Валери Йорданов и заместник-кмета на столицата Мария Бояджийска.

Повод за недоволството на Сидеров стана вчерашният протест, който в един момент достигна и до централата на партия „Атака“. Сидеров обясни, че вчера в централата на националистите нямало хора, тъйкато те „като истински патриоти са били на Околчица“, за да почетат паметта на Ботев.

"Щеше да има строшени глави, ръце и крака на тези лумпени на РЗС и НФСБ", обясни Сидеров какво е щяло да се случи, ако националистите са били в централата.

Той обвини и МВР в бездействие. "Ще отбраняваме всяка наша територия по начин, който ние сметнем за добър", закани се Сидеров и като причина за това решение посочи нежеланието на МВР да съдейства на "Атака".

Лидерът на националистите настоя за оставката на кмета Йорданка Фандъкова, на зам.-кмета Мария Бояджийска, както и за тежки санкции за организаторите на протестите от РЗС и НФСБ.

Лидерът на националистите се закани, че ще сезира и прокуратурата за престъпно бездействие на Валери Йорданов, за който пък по-рано стана ясно, че е освободен от шефския пост в столичната полиция.

 

По думите на Сидеров протестите били организирани от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и заместника му Цветан Цветанов, а поръчката се изпълнявала от Яне Янев и Валери Симеонов.

Сидеров не си спести острите думи по адрес на лидерите на двете извън парламентарни партии, като ги нарече "два употребени презерватива на Бойко Борисов“. По негови думи Столична община, СДВР, общинска полиция, Йорданка Фандъкова и Мария Бояджийска също са съдействали за изпълнение на поръчката на Борисов и Цветанов.

Сидеров посочи, че днес е бил на среща в Столична община, където се е срещнал с Мария Бояджийска. Тя му обяснила, че в момента Йорданка Фандъкова е в отпуск, а  самата тя изобщо не е знаела, че протестите са достигнали до "Врабча" 1, където е централата на "Атака". 

"Каква нахална, арогантна и цинична поръчка изпълнява тази жена Мария Бояджийска", запита Сидеров.

Голяма част от пресконференцията си лидерът на „Атака“ отдели и за цитирания на стари изказвания на Яне Янев и Валери Симеонов, в които те се плюят един друг.

Сидеров остро разкритикува кума си Валери Симеонов, който по думите му укрива доходи и е направил редица незаконни строежи. По думите на лидера на "Атака" по време на предизборната кампания Симеонов се правел, че критикува Борисов, въпреки че в действителност имал чадър от лидера на ГЕРБ и заместника му Цветанов.

Сидеров не пропусна да коментира и изказванията на Валери Симеонов, че „Атака“ е подкрепила ДПС. Според националиста всъщност НФСБ били поддръжници на ДПС, тъй като ако не били откраднали гласовете на "Атака", формацията на Сидеров щяла да бъде трета политическа сила. 

Националистът отправи призив към Яне Янев, Валери Симеонов и Бойко Борисов, като им съобщи, че ги чака всеки ден на "Врабча" 1, за да му кажат в очите всички критики, които ежедневно отправят към него.

Сидеров се закани какво ще направи, ако Борисов не дойде лично на "Врабча" 1.

"Аз вече ще го наричам не Бойко Борисов, а мъжки характер с 5 букви, започващ с "п" и завършващ на "а".

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати