23 Април 2024 г. Вторник

Министрите - в шок, ситуацията е по-зле от очакваното!

2013-05-31 10:06:45

"Знам кандидатурата на г-н Орешарски за втори вицепремиер, много е силна", заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Той посочи, че идеята е вторият вицепремиер да се занимава с цялата бизнес среда в България, като той ще трябва да улесни максимално процеса за правене на бизнес, както и да извърши административна реформа.

Станишев посочи, че много от министрите в кабинета на БСП са уважавани от европейските институции. "Червеният" лидер подчерта, че идеята министърът на правосъдието да е единият вицепремиер, има за цел да се покаже, че върховенството на закона трябва да бъде извадено на преден план.

"Червеният лидер" сподели, че вече е разговарял с някои от министрите за завареното в държавата. "Министрите са в шок и казват, че ситуацията е по- зле, отколкото са очаквали", изтъкна той. 

Плановете ГДБОП да излезе от МВР и да се влее в ДАНС, което ще позволи на агентите от ДАНС да разследват, арестуват и претърсват, Станишев определи като възможност да се постигне „баланс и всеки да си върши работата”.

"Това, което се прави с промените, е да се възстановява първоначалната идея и роля на ДАНС", заяви Станишев.

Той коментира и появилата се информация в някои медии, че на 5 юни ще бъде даден рестарт на проекта АЕЦ „Белене“.

"Трябва да се направи анализ, да се видят плюсовете и минусите", заяви лидерът на социалистите и подчерта, че на този етап не можем да очакваме толкова бързо решение за проекта.

 

По отношение на социалната политика на кабинета Станишев заяви, че има твърд ангажимент от страна на Пламен Орешарски. "Това залегна в предизборната кампания на БСП - да се увеличат средствата за отглеждане на дете до 2 години на 310 лева и това ще бъде направено", заяви Станишев.

"Хората трябва да почувстват, че отношението на държавата се променя и има значение как живеят те", заяви лидерът на БСП. 

На въпрос за данъчната политика, председателят на БСП обяви, че при гледането на бюджета за следващата година, ще се търси облекчаване на хората с ниски доходи и ще се търси нулева ставка за тях. Станишев обаче напомни, че Коалиция за България разполага с 84 мандата в парламента и няма как да не се съобразява с другите в Народното събрание.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати