20 Април 2024 г. Събота

"Реал" (Мадрид) потвърди раздялата с Жозе Моуриньо

2013-05-21 09:09:41
Старши треньорът на "Реал" (Мадрид) Жозе Моуриньо ще напусне след края на сезона. Президентът на белите Флорентино Перес обяви новината на пресконференция и сложи край на месеци спекулации около поста на португалския специалист.

Моуриньо има договор до лятото на 2016 г., но той ще бъде прекратен по взаимно съгласие. Последните два мача, в които 50-годишният португалец ще води "Реал", ще бъдат гостуване на "Реал Сосиедад" на 29 май и домакинство на "Осасуна" на 1 юни. 

"Заедно със старши треньора решихме, че сега е правилният момент да сложим край на нашите взаимоотношения. Никой не е уволнен, раздялата е по взаимно съгласие. От името на борда на директорите искам да благодаря на Жозе за всичко, което направи за нас", заяви Перес. 

Жозе Моуриньо застана начело на отбора през 2010 г., след като в предходния сезон изведе "Интер" до паметен требъл. За три години на "Сантиаго Бернабеу" той спечели три трофея - титлата, купата на краля и суперкупата на страната.

След осем поредни отпадания в осминафиналите на Шампионската лига, португалецът класира белите три пъти на полуфинал, където отпадна последователно от "Барселона", "Байерн" (Мюнхен) и "Борусия" (Дортмунд).

"Той работеше здраво, за което му благодарим. Под неговото ръководство отборът се подобри през тези три години. Пожелаваме на Жозе всичко най-хубаво и успех в бъдещите занимания", каза още Перес.  

През този сезон обаче отборът остана без нито един трофей, а вътрешните конфликти между Моуриньо и част от играчите се отрази на представянето на терена. От началото на годината португалецът показваше ясно на всяка пресконференция, че ще напусне през лятото. 

В същото време феновете на "Реал" започнаха сериозно да недоволстват срещу Моуриньо. Решението на треньора да забие на пейката капитана и символ на мадридчани Икер Касияс доведе до допълнително напрежение и постоянни освирквания за португалеца. 

Почти сигурно той ще се завърне в "Челси", където между 2004 и 2007 г. спечели шест трофея. Очаква се неговият пост в "Реал" да бъде зает от Карло Анчелоти, който през този сезон изведе "Пари сен жермен" до титлата във Франция. 

Ситуацията там обаче е малко по-завързана. Президентът на парижани Насер ал Хелайфи заяви, че според него италианският специалист е подписал договор с испанския тим, но предупреди "Реал", че ще трябва да си плати, ако се опита да осъществи трансфера.

"Няма да има канадска борба. Ние просто уважаваме принципите, договорите и това, което трябва да се прави. Има си методи, ситуации в правото и преговорите, за да се направят нещата както трябва", заяви той, като добави, че е готов да влезе в съдебна битка. 

В неделя Анчелоти потвърди, че иска да напусне френските шампиони след седмици на спекулации, че "Реал" ще го привлече на мястото на Жозе Моуриньо. "Помолих клуба да напусна и очаквам отговор от ръководството, защото все още имам договор с ПСЖ", каза наставникът след награждаването на отбора с третата му титла в Лига 1.

Спортният директор на парижани Леонардо потвърди желанието на Анчелоти да премине в "Реал". "Карло поиска да отиде в "Реал", но искаме той да остане и това е приоритет за нас. Все още не сме взели решение. Досега не сме разговаряли с други треньори", обясни бившият футболист пред в. "Екип".

Перес отрече да има предварителен договор между "Реал" и Анчелоти. "Нямаме предварителен контракт с нито един треньор. Това е нещо, върху което ще погледнем през следващите няколко дни", добави той.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати