23 Април 2024 г. Вторник

Искаме да го правят всички като Бойко!

2013-05-14 19:27:46

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обещал подкрепа на браншовите организации от сектор „Земеделие“ независимо дали ще управлява, или ще бъде в опозиция. Това съобщиха представители на сектора след среща с Борисов в централата на партията. Експремиерът не присъства на пресконференцията за журналистите.

Земеделците обясниха, че са потърсили за разговор и останалите партии, които влизат в новия парламент, но отговор получили единствено от ГЕРБ. Причината да търсят среща с политиците е притеснението им дали ще продължат да получават субсидии в новия програмен период. Стопаните се надявали, който и да сформира правителство, да работи за сектор „Земеделие“ както това правел Борисов.

При управлението на тройната коалиция отрасъл „Животновъдство“ получаваше нула лева субсидии, при управлението на ГЕРБ и г-н Борисов успяхме да усвоим максимум средства. Така искаме да продължаваме. Искаме да го правят всички, както го прави той (Бойко Борисов – бел. ред.), заяви Бойко Синапов, председател на Националната асоциация на животновъдите.

Синапов обясни, че докато Сергей Станишев ги „гонел“ преди 4-5 години при управлението на тройната коалиция, не е имало момент, в който да се обадят и Борисов да не ги приеме.

Имаше колеги от сектора, на които кравите умираха от глад, овчари искаха да ходят в Гърция, страх ни е това да не се върне обратно, заявиха още фермерите. Политически теми в разговора не били засягани. Нищо не ни е обещавано, надяваме се да продължи провеждането на правилна политика към целия сектор, уточниха те.

Стопаните не попитали кой ще е министър на земеделието в кабинета, който Бойко Борисов смята да предложи. Който и да е, ще е длъжен да слуша. Не ме интересува кой ще е министър, той ще слуша, отсече Синапов.

На срещата Борисов призовал фермерите да запазят спокойствие и да не протестират. Те смятат да обсъждат бъдещите си действия днес или утре и напомниха, че са „пионери“ в протестите, макар че искат само да произвеждат, а не да се занимават с политика.

Пенка Христова, председател на Съюза на животновъдите, заяви, че повече няма да търсят другите партии и да им се молят, защото само ГЕРБ се отзовали „на секундата“ и насрочили среща за днес. По време на разговора Борисов благодарил за моралната подкрепа, която му оказали на изборите. Браншът обаче гласувал по съвест.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати