29 Март 2024 г. Петък

Заговорът на БСП и ГЕРБ се провали, рече Янев

2013-05-12 00:32:50

Заговорът на БСП и ГЕРБ срещу българския народ се провали, заяви на извънреден брифинг лидерът на РЗС Яне Янев по повод информацията от прокуратурата за разкритите днес 350 000 незаконно отпечатани бюлетини в печатница в Костинброд.

Той отбеляза, че за втори път в най-новата българска история РЗС разкрива грандиозна фалшификация на изборните резултати. Този сигнал е внесен преди повече от 20 дни от активистка на РЗС, която е с юридическо образование, каза председателят на РЗС, но не назова името на жената от съображения за нейната и на семейството й сигурност.

 

Но прави чест на ДАНС и на прокуратурата, че до последния момент не са уведомили МВР, не е изтекла информация и цялата операция се е осъществила по перфектен начин, добави той.

Яне Янев каза, че на имейлите на медиите вече е изпратено част от съдържанието на сигнала, който е предоставен на ДАНС. В сигнала се твърди, че не само една фирма, а няколко са участвали  в тази грандиозна схема за фалшифициране на изборните резултати. От РЗС считат, че това е заговор на две големи партии срещу българския народ. В сигнала по думите на Янев са цитирани конкретни фирми, свързани с определени партии и  близки до тях лица.

„Винаги поръчките се изработват от фирмите Мултипринт ООД и Поликарт ООД в град Костинброд, те също така доставят повечето консумативи и хартия чрез близките им фирми Роел 98 ООД (Хартия и консумативи) и М&БМ ООД (печат и разпращане на сметки)”, коментира лидерът на РЗС.

По думите на Яне Янев Павел Петров, управител на М&БМ ООД, е бивш служител на Информационно обслужване, много близък до ръководството, и чрез него се осъществява контакта с управителя на Мултипринт ООД, Йордан Бончев, негов стар познат. Допълнително, Бончев е много близък, чрез Веселин Маринов, с Цветан Цветанов. Документацията е така изготвена, че само тези две фирми могат да разполагат с бюлетини изборни книжа. Едната е Мултипринт, дарител на МВР и чрез частни лица на ГЕРБ, и Демакс АД – близка до БСП.

И тази грандиозна фалшификация не е никак случайна и не е замислена от ден-два или седмица, по нея е работено по-дълъг период от време, заяви той. Сигналът до Янев е подаден жена, която се представя като работеща в неправителствена организация. Името й не е посочено.

Ако установим в утрешния ден, че има и най-малко основание и най-малък опит за фалшифициране на изборните резултати, мигновено ще подготвим жалба до Конституционния съд на Република България и съм убеден, че тя ще бъде уважена, така, както го направихме през 2009 г., когато по жалба на РЗС Конституционният съд призна 18 000 недействителни бюлетини, каза  Яне Янев.

Има много възможности за обжалване, добави той. По думите на Янев РЗС разполага с 500 висококвалифицирани юристи, които са обучени специално да следят изборния процес.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати