Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Неделя
Август 1
Начало arrow Политика arrow Гласувайте, за да спрем сценария, зове Кунева

Гласувайте, за да спрем сценария, зове Кунева

  Print E-mail
2013-05-11 19:18:25
източник: dnes.bg

"Движение България на гражданите" призовава хората да гласуват и до урните утре да отидат пет милиона души.

Само утре българските граждани са всички институции наведнъж, могат да раздадат правосъдие, могат да изпълнят закона, могат да  стабилизират държавата, заяви лидерът на партията Меглена Кунева на пресконференция по повод информациите за открити 350 хиляди отпечатани бюлетини извън количествата за изборите.

Кунева припомни, че още от началото на създаването си "Движение  България на гражданите" предупреждава за възможни манипулации на вота. Толкова сериозно е това, което виждаме, че действително  няма с какво да се сравни, всяка власт, която не може да излъчи легитимност през избори, е слаба, коментира тя.

 България е парламентарна република и това са най-важните избори за страната ни, отбеляза председателят на партията. Българските граждани не заслужават това унижение и тази кражба на достойнство, можем да стабилизираме държавата си, заяви тя и предложи да се погледне на ситуацията така - че фалшивите бюлетини са с 350 хиляди по-малко.

 

Ако всички излезем да гласуваме, да покажем, че ни е грижа за държавата ни, тези сценарии няма да успеят, ние ще им попречим, заяви Кунева.

“Ако всички отидат да гласуват утре, ще бъдат елиминирани номерата на всички тарикати”, Утре е денят на най-големият протест - гласуването е начинът да се задушат тези, които купуват гласове. Нека вместо 3.5 млн, излезем 5 млн. граждани да гласуваме”.

Меглена Кунева коментира още, че трябва да стане ясно дали са само 350 хил. “допълнителните” бюлетини. “Списъкът на практиките за крадене на избори е дълъг”, посочи тя и допълни, че като юрист разглежда ситуацията през Наказателния кодекс.

“Между политиците, които мислят за кражба на избори и обикновенните българи седят много текстове от Наказателния кодекс, между тях вече има километрично разстояние”, каза още Меглена Кунева.

Според нея е добра идея да има промяна в закона, с която да се унищожават бракуваните бюлетини преди гласуването, а не след това. “Всяка крачка, която може да се направи сега, за да имаме честни избори, трябва да бъде направена.

Ако от политиката си отидат отвратените, ще останат отвратителните, цитира Кунева поета Радой Ралин и допълни, че днес никой няма право да се дръпне настрани и да наблюдава, защото не можем да наблюдаваме собственото си изчезване.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?