29 Март 2024 г. Петък

Даниел Вълчев: Ще имаме свой кандидат за кмет на Варна

2013-05-10 16:31:49
„Движение България на гражданите” ще има свой кандидат за кмет на Варна, съобщи в студиото на Дарик Даниел Вълчев, водач на листата на партията в морския град. „Имаме няколко кандидатури. Водим разговори, като някои от хората не са партийни членове”, изтъкна Вълчев.

В момента от политическата формация събират необходимите 7 000 подписа на гласоподаватели за участие във вота и най-вероятно до утре този брой ще бъде достигнат.

„Варна не заслужава втори път балотаж между Веселин Марешки и Кирил Йорданов”, категоричен е Вълчев.

В ефира на Дарик Варна кандидат-депутатът изтъкна, че „Движение България на гражданите” е готово да поеме отговорност за съставяне на мандатно правителство.  „Готови сме да управляваме и имаме план за това”, добави водачът на листата.

Според него има поне няколко неща, които могат да бъдат направени в кратки срокове. „На първо място – да се изчистят дисбалансите в енергетиката. Не може пазарната цена на мегават час да е 65 лева, а НЕК да я купува двойно по-скъпо. Когато договорите не са изгодни, трябва да се преразгледат”, поясни Вълчев.

Водачът на листата на „Движение България на гражданите” и бивш просветен министър е категоричен, че трябва да се засили финансирането на образованието и науката. „Ние сме нацията, която отделя най-малко от БВП за образование. Оставили сме го на хляб и вода”, добави той.

Спешно трябва да се помогне и на здравеопазването, за което годишно се харчат 3 млрд. лева. Тази сума, според Вълчев, е огромна, а нито лекарите, нито пациентите са доволни от българското здравеопазване. „Логиката е сбъркана. Здравните заведения имат интерес да имат повече болни, за да имат добър бюджет, а не колкото се може повече здрави. Затова се нарича и здравеопазване. Борбата с болестта е вторична необходимост, ако не си успял да опазиш здравето си”, каза Вълчев. Той допълни, че ако влязат в управлението, от „Движение България на гражданите” ще работят за въвеждане на електронна здравна карта.

Акцент в работата на партията на Меглена Кунева, ако дойде на власт, ще бъде също борбата с престъпността и най-вече с корупцията. Даниел Вълчев цитира данни на чуждестранни проучвания, според които  всяка четвърта обществена поръчка у нас е нагласена.  „По мое мнение – всяка втора е предварително уредена. При това положение не може да се очаква нормална бизнес среда”, убеден е водачът на листата.

По повод последните социологически проучвания, според които „Движение България на гражданите” е около 4% бариера, Даниел Вълчев заяви, че партията никога не стояла на кантар. „Разликите в проучванията се дължат на това, че социологическите агенции са различни и различни са поръчващите тези резултати”, каза той и прогнозира, че най-вероятно пет партии ще влязат в 42-тото Народно събрание.
източник: grajdani.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати