29 Март 2024 г. Петък

11-годишно българче изнасилено и убито в Гърция

2010-08-23 20:08:38
Гръцката полиция съобщи, че 11-годишната Рени Трайкова от България, която бе обявена за изчезнала през уикенда, е намерена мъртва.

По-късно гръцките власти съобщиха, че за убийството е арестуван албанският гражданин Яни Мало Меркай, роден на през 1969 г, който е направил самопризнания.

За изчезването на Рени Трайкова в с. Елеохори, обл. Аркадия било обявено на 22 август в 3 ч. през нощта. За издирване на детето били мобилизирани сили на полицията, пожарната и доброволни групи.

Същевременно започнали разпити на заподозрени лица и хора, последно комуникирали с изчезналата.

Сред тях бил и албанският гражданин Яни Мало Меркай. По време на разпита той признал, че е качил детето в своята кола с намерение да го закара до къщата му.

Вместо това я е закарал в безлюдна местност на 7 км. от с. Елеохори, извършил е блудствени действия с нея и я изхвърлил в 10-метров кладенец.

След като направил самопризнания, Яни Меркай завел полицаите до местопрестъплението, където отново е потвърдил деянието си.

Албанецът е арестуван и срещу него е образувано наказателно дело за предумишлено убийство.

На близките на момичето се оказва необходимата помощ от психолог.

Българското посолство в Атина съобщи, че е в контакт с официалните власти по случая.

През юли т.г. гръцките медии съобщиха за друго 11-годишно момиче от България, което е било изнасилено от свой сънародник в Северна Гърция.

Престъплението е било извършено в село Агиос Лукас, в северния окръг Пела, в дома на жертвата, докато майка й работела нощна смяна в местна консервна фабрика.

източник: vesti.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати