29 Март 2024 г. Петък

Лили Иванова пее за БСП за 4500 лева

2013-05-09 09:35:50
Примата на българската естрада Лили Иванова ще пее на концерта, с който БСП ще закрие предизборната си кампания, срещу хонорар от около 4500 лв., пише "Труд". Събитието започва в 18 ч. в четвъртък в зала 1 на НДК, а входът е свободен. Лили щяла да получи свободата да изпее тези свои песни, които избере, за да зарадва електората. А ключови социалисти ще изнесат речи.

ГЕРБ ще закрие предизборната си кампания на 10 май във Велико Търново, където водач на листата е зам.-председателят на партията Цветан Цветанов. На концерта ще пеят всички звезди, които взеха участие в кампанията, пише още вестникът. Сред тях са Рафи, Орлин Павлов, Поли Генова и Веселин Маринов. От формацията не издават дали и какви хонорари получават изпълнителите.

От "Движение България на гражданите" не предвиждат пищни събития за край на кампанията. За последно лидерката Меглена Кунева ще се срещне с избиратели в Пловдив. ДСБ ще имат концерт в петък в Борисовата градина в София. Водещи ще са актьорите Владо Карамазов и Ани Пападопулу, ще пеят Богдана Карадочева и Васко Кръпката, както и Васил Петров.

В интервю за "24 часа" проф. Михаил Днес е по-евтино да се купи вече избран  депутат, а не глас. За един мандат са необходими 15-16 хиляди  гласа. Ако се даде по 100 лв. на глас, излиза 1,5 млн. лв. Струва ли си? Разликата от 20 мандата между ГЕРБ и БСП изглежда  стопена наполовина. На 12 май ще гласуват поне 3,5 млн. избиратели, което е в много над 50%", анализира предстоящия вот  професорът. 

 "Труд"Високата активност на избирателите  вдига прага за парламента". Изданието отразява и различните  становища на партиите, свързани с вота на 12 май и резултата от него. Според ръководителя на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Борисов е безспорен лидер, който може да носи  отговорност. Най-доброто за България след изборите ще е  самостоятелно управление с пълно мнозинство на ГЕРБ", подчерта Идва време за реална и истинска демокрация. За ново управление без ГЕРБ". Христина  Христова, лидер на НДСВ, призовава хората, "които ги е грижа за  бъдещето на България, да изберат отбора на отличниците." Яне  Янев, водач на РЗС, оповести, че заговорът на социолозите срещу  РЗС е рухнал. След като месеци наред са твърдели, че партията е  с възможен резултат от 0,1%, вече предричат 1, 2, 3 процента  победа. Пред "Труд" Кабинет, разделен на две квоти, няма да има. Изборът е  правителство на Орешарски или на Цветанов и Борисов. В Европа  вече изглеждаме като азиатска диктатура. Днес е честно да се  каже, че само гласуването за БСП е гаранция за ново бъдеще на  страната ни, без зловредния модел на ГЕРБ", обобщава Станишев. 

В интервюто си за "Стандарт" Сергей Станишев отправя апел Събудете се, българи, не разпилявайте протестния  вот, гласувайте за БСП! ГЕРБ не решаваше проблемите на хората, занимаваше си с рекет и шантаж!" Касим Дал, лидер на Народна  партия "Свобода и достойнство", коментира пред ежедневника  амбициите и шансовете на Коалиция "Център - свобода и  достойнство"Трябва ни  държава без зависим елит. И сега България се упрявлява от  кукловодите на прехода", смята г-н Дал.

 "Сега"Изборната ротация ще засегне 3300 полицаи". Въведената по настояване на премиера Марин Райков  ротация на полицаите за изборите на 12 май ще засегне този брой  униформени служители. Едва 408 от тях са декларирали роднински  връзки с членове на СИК, РИК или кандидат-депутати, а  разместването при останалите е превантивно, предимно в малките  населени места, обяви на последното заседание на изборния борд  преди вота зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев. 

"България е на дъното в Европа", цитира данни на Българската  стопанска камара "Дума". "Ако погледнем доходите, броя на  съкратените работни места като процент от заетите в икономиката, сме на дъното в Европа", посочва председателят на БСК Божидар  Данев. "Вече 4-та година българската икономика е в стагнация, над 400 000 работни места са съкратени, има като че ли един  геноцид спрямо малкия и средния бизнес. А 46 на сто от  българските предприятия имат нула заети. Това са елементи, които не могат да не доведат до нарастване на сивия сектор", заключи  г-н Данев.

"Икономиката ще се влачи по корем до 2016 г.", прогнозира "Преса". Според Емил Хърсев икономиката ни е в депресия. На  икономически език "депресия" означава растеж до 1%.  "Административната тежест притиска ужасно компаниите, а  контрабандата и неефективните действия пречат много", посочи  експертът. Основен проблем за страната е свитият пазар на труда. Държавата трябва да се ангажира с преквалификацията и  обучението на хората, защото има много перспективни сектори, в  които няма кой да работи.

"Сърдечноболните два пъти повече за 10 години", алармираха  кардиолози в навечерието на 10 май - европейския ден за  запознаване с проблема сърдечна недостатъчност, пише "Труд". Една от причините е застаряването на населението в страната. Коварната диагноза се поставя дори на деца, като усложнение при  вродени малформации на сърцето. "Хората не познават добре това  заболяване, а то е тежко и добива характер на епидемия. За  жалост, половината пациенти умират до 4 г. след поставянето на  диагнозата", коментира доц. Йото Йотов, завеждащ отделение в  Първа кардиологична клиника на МБАЛ "Св. Марина" във Варна.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати