29 Март 2024 г. Петък

Кунева готова да управлява само с мандат на партията й

2013-05-07 14:23:29

Движение „България на гражданите” (ДБГ) е готово да управлява и има план за това, увери Меглена Кунева пред Нова телевизия. Тя обаче беше категорична, че това трябва да стане с мандат на нейната партия. Според Кунева сценарият след изборите един от мандатите да бъде връчен на ДБГ става все по възможен.

„Готова съм да поема отговорност, ако колегите ме подкрепят”, заяви Кунева и поясни, че не говори за коалиция. „Поемам отговорност и имаме план”, заяви Кунева. Тя обаче обясни, че конкретни имена на министри от евентуален кабинет не са обсъждани.

По думите й никой не се е съмнявал в експертния потенциал на „България на гражданите”. Кунева беше категорична, че партията има ясна програма, която е абсолютно изпълнима.

Тя посочи, че трябва да има тестове за лоялност в МВР и Митниците. Където има боклук, той не се замита под килима, той се измита, заяви Кунева.

Програмата на партията за управление включва още безплатни лекарства за децата до 7 години, премахване на данъка върху лихвите за депозити до 5 хил. лева. Според Кунева ДБГ имали и ясна представа какво трябва да се направи с икономиката.

Кунева не си спести и острите критики по адрес на политическите си опоненти, като съсредоточи нападките си основно срещу БСП и ГЕРБ. Според лидера “България на гражданите“ ГЕРБ се държи „неприлично”, а БСП – „неправилно”.

По нейни думи и двете партии са се отказали от управлението. Лидерът на БСП Сергей Станишев го направил, като предложил друг премиер и програмен кабинет, а ГЕРБ като не довършили мандата. Когато сменяш 5 министри на здравеопазването, 2 министри на икономиката, на транспорта, на образованието - явно не ти се получава с екипа. Това е невъзможност за управление по всички стандарти, заяви Кунева в коментар на кадровата политика на ГЕРБ.

Партийният лидер обвини политици и социолози в „кръчмарски сметки”, които няма да излязат на 12 май.

„Кръчмарското е, че преди да е минал вота, при положение че хората отказват да отговарят на каквито и да е въпроси, свързани с политиката в България, ние вече говорим за коалиции, това е обидно”, заяви Кунева.

По думите й хората не искат да слушат от политиците и социолозите за кого ще гласуват, а те пък от своя страна се опитвали да втълпят на хората, че гласът им ще отиде напразно. Не можеш да вдишваш страх и да издишваш подчинение, категорична бе Кунева.

Меглена Кунева увери, че тайни социологически проучвания в „България на гражданите” не са поръчвани. Разговорите с хората я превръщали в оптимист. „Колкото и да са процентите за нас, те са дадени, защото сме казали, че няма да правим коалиция с ГЕРБ”, заяви Кунева. По думите й в продължение на 4 години управляващите били „Титаник на мисълта”, а днес са истински „Титаник”. Кунева изрази опасение, че бившите управляващи „ще завлекат” надолу и изборите.

Тя се обяви категорично за паралелното преброяване. По думите на лидера на ДБГ на последните избори е имало голям брой недействителните бюлетини, които са били използвани, за да се манипулират изборните резултати.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати