Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Неделя
Януари 21
Начало arrow Политика arrow Цветанов „проспал” сигнал за далавера за 1 млрд.лв?

Цветанов „проспал” сигнал за далавера за 1 млрд.лв?

  Print E-mail
2013-04-24 17:14:55
източник: news.bg

Атаките срещу Цветан Цветанов и сигналите срещу него продължават да валят в прокуратурата. Със „сигнална папка" до главния прокурор се разписа и лидерът на ГОРД и наш евродепутат Слави Бинев.

Той внесъл в деловодството на прокуратурата „неопровержими доказателства за корупция по високите етажи на властта, търговия с власт и за престъпление по служба на ексминистър Цветан Цветанов."

Сред данните е едно писмо, внесено през 2011 година до бившия шеф на МВР.
В него се доказва, че жената на председателя на Енергийния системен оператор (ЕСО) държи голяма част от фотоволтаичните паркове, а от България са излезли 12,8 милиона мегавата енергия, като обратно сме получили едва 1800 мегавата. Стойността на липсващите мегавати се равнява на над един милиард лева, обясни пред медиите Бинев.

Той уточни, че тези безобразия са започнали от 2008 година и продължават до днес, за да „могат фотоволтаиците на Цветелина Бориславова да си действат, както трябва."

Това не е престъпна небрежност, това е престъпление по служба. Престъпна небрежност е, ако настъпиш някоя колежка в стаята, но тук говорим за престъпление по служба и по-интересното е, че тази информация я има в публичните регистри, знае се за нея, но няма разработка по случая, коментира Бинев.

Ако прокуратурата наистина не задържи Цветанов на секундата и да го повали на земята - като един истински престъпник с пистолети на главата, за да не скочи през прозореца и със заснемането на филм - ако не им работят камерите, правят първи, втори и трети дубъл... едно трябва да е ясно - ние нямаме държава.
И всички тези основания, че съдебната система в България не работи ще се окажат верни, заяви гневно Слави Бинев.

По думите му, ако Борисов не изхвърли моментално от листите и от предизборния щаб Цветанов, това ще означава едно нещо - че те са съучастници, а не съпартийци и че той прикрива Цветанов.

„И ако това стане, от тази секунда за мен ще има само едно нещо - бандата на четиримата - на Боко тиквата, Цецо шлифера, Миро мършата и Лъчо мозъка. Тази банда трябва да бъде съдена и вкарана в затвора", категоричен бе лидерът на ГОРД.

По думите му, престъпниците трябва да бъдат гонени и вкарвани в затвора - особено тогава, когато има възможност за това и особено тогава, когато на хората не им треперят мартинките.
Иначе, той не случайно е избрал момента, в който да внесе сигнала - по време на предизборната кампания - защото преди нямал възможност да говори пред медиите.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Мнозинството отхвърли ветото на държавния глава върху Закона за противодействие на корупцията.Очаквано преди гласуването в залата се разразиха спорове. Според червения депутат Крум Зарков ...
  Новини "Заповядайте, съдете ме, осъдете ме, вкарайте ме в затвора", призова лидерът на опозицията Корнелия Нинова в ефира на Нова. Тя обаче иска през това време народът да знае какво става в ...
  Новини БСП излиза от пленарна зала.Днес ще поискаме среща с всички европейски посланици, обяви на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова.ГЕРБ минират националното съгласие, обяви Корнелия Нинова. ...
  Новини Мониторинговият доклад на ЕК предизвика разнопосочни коментари в парламента. От ГЕРБ се похвалиха, че са доволни от заключенията на Европейската комисия и че докладът е обективен, позитивен и ...
  Новини "ГЕРБ с времето губят своите избиратели и поддръжници в обществото, защото скандалите във властта се трупат и хората започват да мислят за алтернативна опция на управляващите и БСП. В същото ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как преценявате Кабинетът Борисов 3?