29 Март 2024 г. Петък

Цветанов „проспал” сигнал за далавера за 1 млрд.лв?

2013-04-24 17:14:55

Атаките срещу Цветан Цветанов и сигналите срещу него продължават да валят в прокуратурата. Със „сигнална папка" до главния прокурор се разписа и лидерът на ГОРД и наш евродепутат Слави Бинев.

Той внесъл в деловодството на прокуратурата „неопровержими доказателства за корупция по високите етажи на властта, търговия с власт и за престъпление по служба на ексминистър Цветан Цветанов."

Сред данните е едно писмо, внесено през 2011 година до бившия шеф на МВР.
В него се доказва, че жената на председателя на Енергийния системен оператор (ЕСО) държи голяма част от фотоволтаичните паркове, а от България са излезли 12,8 милиона мегавата енергия, като обратно сме получили едва 1800 мегавата. Стойността на липсващите мегавати се равнява на над един милиард лева, обясни пред медиите Бинев.

Той уточни, че тези безобразия са започнали от 2008 година и продължават до днес, за да „могат фотоволтаиците на Цветелина Бориславова да си действат, както трябва."

Това не е престъпна небрежност, това е престъпление по служба. Престъпна небрежност е, ако настъпиш някоя колежка в стаята, но тук говорим за престъпление по служба и по-интересното е, че тази информация я има в публичните регистри, знае се за нея, но няма разработка по случая, коментира Бинев.

Ако прокуратурата наистина не задържи Цветанов на секундата и да го повали на земята - като един истински престъпник с пистолети на главата, за да не скочи през прозореца и със заснемането на филм - ако не им работят камерите, правят първи, втори и трети дубъл... едно трябва да е ясно - ние нямаме държава.
И всички тези основания, че съдебната система в България не работи ще се окажат верни, заяви гневно Слави Бинев.

По думите му, ако Борисов не изхвърли моментално от листите и от предизборния щаб Цветанов, това ще означава едно нещо - че те са съучастници, а не съпартийци и че той прикрива Цветанов.

„И ако това стане, от тази секунда за мен ще има само едно нещо - бандата на четиримата - на Боко тиквата, Цецо шлифера, Миро мършата и Лъчо мозъка. Тази банда трябва да бъде съдена и вкарана в затвора", категоричен бе лидерът на ГОРД.

По думите му, престъпниците трябва да бъдат гонени и вкарвани в затвора - особено тогава, когато има възможност за това и особено тогава, когато на хората не им треперят мартинките.
Иначе, той не случайно е избрал момента, в който да внесе сигнала - по време на предизборната кампания - защото преди нямал възможност да говори пред медиите.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати