Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Вторник
Януари 22
Начало arrow Политика arrow Цветанов „проспал” сигнал за далавера за 1 млрд.лв?

Цветанов „проспал” сигнал за далавера за 1 млрд.лв?

  Print E-mail
2013-04-24 17:14:55
източник: news.bg

Атаките срещу Цветан Цветанов и сигналите срещу него продължават да валят в прокуратурата. Със „сигнална папка" до главния прокурор се разписа и лидерът на ГОРД и наш евродепутат Слави Бинев.

Той внесъл в деловодството на прокуратурата „неопровержими доказателства за корупция по високите етажи на властта, търговия с власт и за престъпление по служба на ексминистър Цветан Цветанов."

Сред данните е едно писмо, внесено през 2011 година до бившия шеф на МВР.
В него се доказва, че жената на председателя на Енергийния системен оператор (ЕСО) държи голяма част от фотоволтаичните паркове, а от България са излезли 12,8 милиона мегавата енергия, като обратно сме получили едва 1800 мегавата. Стойността на липсващите мегавати се равнява на над един милиард лева, обясни пред медиите Бинев.

Той уточни, че тези безобразия са започнали от 2008 година и продължават до днес, за да „могат фотоволтаиците на Цветелина Бориславова да си действат, както трябва."

Това не е престъпна небрежност, това е престъпление по служба. Престъпна небрежност е, ако настъпиш някоя колежка в стаята, но тук говорим за престъпление по служба и по-интересното е, че тази информация я има в публичните регистри, знае се за нея, но няма разработка по случая, коментира Бинев.

Ако прокуратурата наистина не задържи Цветанов на секундата и да го повали на земята - като един истински престъпник с пистолети на главата, за да не скочи през прозореца и със заснемането на филм - ако не им работят камерите, правят първи, втори и трети дубъл... едно трябва да е ясно - ние нямаме държава.
И всички тези основания, че съдебната система в България не работи ще се окажат верни, заяви гневно Слави Бинев.

По думите му, ако Борисов не изхвърли моментално от листите и от предизборния щаб Цветанов, това ще означава едно нещо - че те са съучастници, а не съпартийци и че той прикрива Цветанов.

„И ако това стане, от тази секунда за мен ще има само едно нещо - бандата на четиримата - на Боко тиквата, Цецо шлифера, Миро мършата и Лъчо мозъка. Тази банда трябва да бъде съдена и вкарана в затвора", категоричен бе лидерът на ГОРД.

По думите му, престъпниците трябва да бъдат гонени и вкарвани в затвора - особено тогава, когато има възможност за това и особено тогава, когато на хората не им треперят мартинките.
Иначе, той не случайно е избрал момента, в който да внесе сигнала - по време на предизборната кампания - защото преди нямал възможност да говори пред медиите.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Конкурсът по избор на изтребители беше опорочен. Това заяви президентът Румен Радев след тържествения водосвет за Богоявление пред Паметника на незнайния воин."Настоявах да се спази процедурата ...
  Новини Европредседателството, както и добрата икономическа конюнктура по света са създали предпоставки за една добра политическа година, но въпреки това есенният политически сезон у нас беше маркиран ...
  Новини Битката между Борисов и Радев може да стане и дружба. Това мнение изрази Стефан Данаилов пред bTV.Не се знае какво може да стане с България, тълкува Ламбо.Той беше категоричен, че държавният ...
  Новини БСП иска проверка на пътищата в страната, които са строени или ремонтирани в рамките на последните 5 години, а не на тези, които са изградени преди 40 години.Това заяви пред bTV социалистът Георги ...
  Новини Нямаме интерес от милитаризация на Черно море, което пряко ще рефлектира върху България. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за позицията на страната ни при ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как преценявате Кабинетът Борисов 3?