20 Април 2024 г. Събота

Преизбраха Янев единодушно за нов стар лидер на РЗС

2013-04-21 20:17:36

Яне Янев бе преизбран за председател на ПП РЗС с единодушно мнозинство. Това каза Живко Темелков, председател на комисията по избора на ръководни контролни органи на партията, цитиран от "Фокус".  Иван Подолински беше избран за председател на Висш контролен ревизорен съвет на партията.

Яне Янев от своя страна поиска вот на доверие от българския народ, за да влезе в изпълнителната власт. Това той направи в доклада си пред делегатите на петия редовен конгрес на "Ред, законност исправедливост" в столицата.

РЗС иска, има сили и може да предложи нова икономическа доктрина за управление на България, за да бъде създадено дясно консервативно правителство, обяви Янев.

В най-висшия форум на партията участват 2342 делегати. Отчетено беше, че РЗС има 31 755 членове в страната и в чужбина.

Ние сме партия на интелигенцията, на младостта, на силата и на креативността, заяви лидерът на РЗС.

Янев прогнозира, че РЗС ще има минимум 20-25 народни представители. Без нас не може да бъде създадено десноцентристко правителство, обяви той., цитиран от БТА.

РЗС по никакъв повод и на никаква цена няма да влезе в коалиция с БСП, ДПС и Пръмова - те за нас са част от модела и са най-вредните партии на прехода, каза Яне Янев. По думите му не по-малко вредни са и партиите от старата десница, които "в момента едва дишат, но пак пълзят и искат да заблудят честни ипочтени избиратели с дясно мислене".

Условие, за да подкрепим бъдещо дясно консервативно правителство е нашите партньори да се съгласят през май 2014 г. да се състои национален референдум за свикване на Велико народно събрание с цел приемане на нова конституция, каза още Янев.

Лидерът на партията призова главния прокурор да действат бързо, експедитивно и безкомпромисно спрямо енергийната мафия. Искаме задържани лица от енергийната мафия в следващите няколко дни, обяви Янев.

Той добави, че РЗС настояват откраднатите милиарди от енергийната мафия да се върнат в държавната хазна.

Той поиска проверките на прокуратурата да започнат от бившия енергиен министър Румен Овчаров. Не може повече да се имитира дейност в борбата с корупцията, каза Янев.

Председателят на "Ред, законност и справедливост" припомни, че в миналото Народно събрание партията е била подложена на нападки и от ляво, и от дясно. Ние получихме незаслужени "приятелски удари" от ГЕРБ и двойно по-силни удари от БСП и ДПС, посочи Янев и добави, че техните опоненти не са разбрали, че РЗС е кауза.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати