25 Април 2024 г. Четвъртък

Обвиниха Заека за убийството на Мирослава, майка й не знае

2013-04-20 23:04:52

Почти 18 месеца след изчезването на таекуондистката от Перник Мирослава Николова прокуратурата внесеобвинителния акт в съда.

Обвинен за смъртта на момичето е Марио Любенов - Заека. Той ще отговаря за отвличане на непълнолетна, предумишлено убийство по особено мъчителен начин на непълнолетна в безпомощно състояние с цел да бъде улеснено и прикрито друго престъпление. В случая другото престъпление е отвличането.

Тялото на 17-годишното момиче бе намерено на 12 януари 2012 г.Мирослава Николова изчезна на 7 ноември 2011 година след тренировка.

Освен Марио Любенов, преди година беше закопчан и Стойчо Петров - Чочо, който обаче се самоуби със скрит пистолет при съмнителни обстоятелства, докато е правена възстановка на престъплението в дома му.

Неофициални информации обаче сочат, че при натривките по ръцете му барут не е открит.

В края на миналата година Заека беше настанен в столичната болница "Св. Наум", за да бъде подложен на изследвания за освидетелстване за шизофрения, след като лекар изрази съмнения, че той симулира заболяването. И двете направени му експертизи доказаха, че той е вменяем.

Майката на Мирослава - Емилия Шумкова, обаче не знае, че има обвинителен акт.

„Става същото, както когато намериха трупа й - всички знаеха, само ние не. И сега е така. Защо трябва да научавам от медиите", недоумява Емилия.

Тя сподели пред news.bg, че не е загубила вяра и че ще има справедливо правосъдие. „Едно е обаче да се надяваме, друго е да я получим", подчерта опечалената майка.

Тя е категорична, че ако не я получат у нас, ще търсят такава в Страсбург.

Според нея за тази година и половина много неща са прикрити и едва ли ще излезе нещо ново наяве.

За Емилия убийците на дъщеря й са повече. Основание да смята това й дали и самопризнанията на покойния вече Чочо, който казал пред полицаите, че „Мирослава се е била с тях като със зверове и че те никога не са яли такъв бой."

Виновен е Стойчо, че не може да каже нищо от гробищата, добави още Емилия Шумкова.

Тя отправи за пореден път критики към работата набившия МВР-шеф Цветан Цветанов и към временно отстранения ръководител на антимафиотите Станимир Флоров.

Майката още не може да повярва, че в началото на разследването Флоров е съобщил по всички медии, че „Мирослава е избягала в чужбина да си пие коктейли."

После излиза и казва, че било с цел да заблудят убийците. Да бе да. Затова ли бопаджии живяха два месеца у нас?, разгневи се Емилия.

Тя остави без коментар отчетът на мандата си, който направи Цветанов преди време, събирайки в Гранитната зала на МС „жертви на престъпността" в България.

В Министерски съвет бяха поканени жертви на групата за отвличания „Наглите", свидетели срещу Алексей Петров. Тогава Цветанов отклони въпросите на медиите защо не присъстват и близки на убитата Мирослава.

Какво мога да кажа за това правителство, след като нищо не е направило и толкова неща се прикриха и покриха, пита се почернената майка.

източник: news.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати