25 Април 2024 г. Четвъртък

Искат да ме отстранят, а престъпността това чака!

2013-04-20 22:16:15

Всичко, което сега се "вади", е с една-единствена цел - политически да се търси начин за отстраняване едно от силните лица на ГЕРБ в мое лице, а това съвпада изцяло с очакванията на организираната престъпност. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов в Дупница. 

Според Цветанов от БСП имат огромен интерес да разбият структурите на службите в България, защото знаят, че през последните четири години се е видяла истинската ефективност на тези служби с евроатлантическото партньорство.

Политическото отстраняване не става от Сергей Станишев, а става от българските избиратели, подчерта Цветан Цветанов. „Убеден съм, че след изборите, той ще трябва да си даде отчет на неговата партия защо направи такава кампания на омраза, противопоставяне и дискредитиране на българските служби, защо вкара прокуратурата във всичко това, което наблюдаваме като сценарий в момента”, каза Цветан Цветанов.

Ексминистърът посочи за пример 2008-2009 година, когато бяха регистрирани 18 отвличания, а в неговия мандат веднага след първото отвличане беше задържана групата "Наглите", и посочи, че никой тогава не е искал оставките на Миков или на Станишев.

"Когато задържахме Брендо, намерихме доклада, който е предоставен през 2008 г., от българските власти и правителство, които са работели с този материал", каза още Цветанов. Той посочи, че Брендо е задържан с 18 мобилни телефона, защото е имал пряк контакт с определени лица и карта на маршрутите за прекарване на кокаина.

Цветанов допълни, че си задава въпроса "защо прокуратурата не направи всичко възможно да се види към 2008 г. как този доклад на секретните служби на Италия е стигнал до Брендо".

По повод на сигнала за подслушването на политици и бизнесмени Цветанов каза, че е изненадан от получаването на сигнала от Станишев в изборната кампания. Цветанов уточни, че по процесуалните изисквания два месеца е срокът за задълбочена проверка по сигнал, който е анонимен.

"В бързината, с която излезе прокуратурата, се оказа, че има несъответствия с това, което каза висшата професионална фигура в министерството. Че всъщност записът не е унищожен, той е архивиран. Задаваме си въпроса защо тогава имаше такова прочитане на този доклад от прокуратурата от политическите ни опоненти".

Цветанов допълни, че към настоящия момент по този анонимен сигнал никъде не се установило твърдението на лидера на БСП, че Цветанов е разпореждал незаконно подслушване.

Той коментира още, че в момента хората се интересуват от по-високи доходи и от истината за разграбването на държавата. "Дали в момента, след като излязоха данните за кредитните милионери, са образувани досъдебни производства в кой период са взети тези кредити и кой ги осигури. Там ще видите дългата ръка на Държавна сигурност", каза Цветанов.

Той си задава въпроса дали няма тайни общества, които могат да държат в зависимост представители на съдебната система и дали дали няма други интереси, които могат да бъдат провокирани, включително и финансови, за да могат по този начин да се купят определени хора, които да създадат всичко това, което в момента наблюдаваме.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати