26 Април 2024 г. Петък

Уви, токът няма да поевтинее

2013-04-20 14:52:30

"За съжаление токът няма да поевтинее", казва в интервю за "Преса" Евгения Харитонова, председател на ДКЕВР. Тя посочва, че либерализация на пазара на електроенергия у нас има за всички. За големите фирми тя отдавна е факт.

Сега от 1 юли и потребителите на средното напрежение трябва да излязат на пазара и да си търсят търговец или да отиват на доставчик от последна инстанция. Това са ЕРП или НЕК, при които цената на електроенергията сигурно ще бъде по-голяма.

В страната има много лицензирани търговци, но явно не могат да развиват дейност. Може би не могат да си доставят евтина енергия, която да предложат на потребителите, или са надценили собствените си възможности, предполага Харитонова.

В интервю за "Стандарт" лидерът на РЗС Яне Янев отбелязва, че партията набира много голяма скорост. "Във всички случаи ние сме изпреварили партията на Кунева (Движение "България на гражданите", б.р.) и догонваме "Атака". Най-вероятно РЗС ще бъде четвъртата политическа партия в 42-ото народно събрание с 20-25 депутати, резултатите ще бъдат двойно по-добри от 2009 г.", убеден е Янев.

"Без РЗС няма да може да се направи дясно центристко правителство", заявява той. "Този път РЗС като дясно консервативна партия ще има свое представителство в изпълнителната власт"ГЕРБ ще бъде първа политическа сила. Втора - БСП, но с огромна разлика, може би 20 мандата. А РЗС ще победи БСП в поне 7, 8, а може и в 10 избирателни района."

"Можем да бием във второто полувреме", допуска в интервю за "Труд" кандидатът за депутат от "Коалиция за България" Петър Курумбашев. "За мен ще бъде изненада, ако хората искат да продължи пишерството на лицемерието, каквото бе управлението на ГЕРБ", казва Курумбашев.

По думите му сигналът за подслушването, внесен от соцлидера Сергей Станишев в прокуратурата, няма връзка с началото на предизборната кампания. А Петя Първанова е вторият вътрешен министър, при който е нарушен Законът за СРС-тата. Тя носи пряка отговорност за действията на служителите при употруба на техника за подслушване.

Вероятно в началото на юли магистрала "Тракия" ще бъде пусната до Бургас, но ремонт на виадукти край Пловдив ще затвори едното платно, показала проверка на "24 часа". Мостът "Вършилата" на 61-вия километър ще се рехабилитира година , а съоръжението преди Церово - 18 месеца.

Освен на юг тапи на пътя през лятото ще има и към Северното Черноморие. На "Хемус" също ще се ремонтира виадукт при Витиня, както и естакада при Девня. Освен това по основния път за Варна е затворен възел "Качица" във Велико Търново пак заради ремонт.

Цяло лято към Гърция ще се пътува по обходен маршрут заради строежа на магистрала "Струма". Очаква се в края на този месец да бъде затворен основният път в отсечката от Струмяни в посока Сандански. Движението ще става по обходен маршрут през Петрич. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати