25 Април 2024 г. Четвъртък

„Вие сте чудовища", скандираха граждани пред МВР

2013-04-16 15:59:28

„Вие сте чудовища, които използват методите на една отминала ера. Ще се борим докрай против репресиите и произвола на МВР срещу суверена на Република България - българският народ".

Това заявиха представители наДвижение „Освобождение", които протестираха пред Министерството на вътрешните работи.

На протеста под наслов „Стига МВР репрес срещу протеста"се събраха около 20-тина души, сред които Ивайло Франц, Емил Бурнаски от „Освобождение" и Божидар Томалевски от партия „Другата България". Те отправихатежки обвинения към настоящото и всички бивши ръководства на министерството.

От „Освобождение" са поискали гражданска проверка, на която да присъстват и журналисти и МВР да отговори наобвиненията за подслушване на протестиращите,проследяване, блокиране на техни интернет страници и непрекъснато записване на лични данни.

Тази сутрин Франц и компания са получили отговор от министър Петя Първанова, с който тактично, по техни думи, им се отказва подобна среща. „Не сме сигналисти, а суверенът на тази държава и когато той поиска да се срещне със своя министър и с директорите му, е задължително да бъде чут", посочват протестиращите, които алармират, четехни представители по места са репресирани, привиквани и заплашвани и живеят в страх.

От „Освобождение" адмирират действията на прокуратурата, която вчера не само е доказала това, за което организацията алармира, но е завела и дела срещу директори от МВР. 
„Тук сме да кажем „не" на страха", подчерта Ивайло Франц, според когото няма друг такъв орган в цяла Европа с бюджет от повече от 1 млрд. лева и над 60 хиляди служители. Този орган е посрамил отечеството ни с последните разкрития, посочват от движението.

„Защо Борисов закри бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства?", запитаха яростно от „Освобождение". Това, според тях, е превърнало МВР в диктатори, които се борят с всякакви средства против народа. Ще дойде ден, в който ще освободим своя народ, а вие ще отидете в затвора, където ви е мястото, заканиха се още от движението.

По думите на Франц и Бурнаски, Борисов, наречен от тях „цар и господар", действа на принципа „разделяй и владей".Бившият премиер е разделил народа на всякакви нива и е накарал самите полицаи да се чувстват като негови слуги. 
„Почти успяхте да направите „октопод", но ние не сме във вашата схема. Счупихме ви проекта"
, обяви Франц, като изтъкна и разследването на колегата от Mediapool Борис Митов.

Божидар Томалевски призова намиращите се в министерството служители много добре да запомнят числото 29 (номерът на коалицията им в бюлетините за предстоящия вот - б.ред.), тъй като то ще бъде това, което ще поведе новата вълна и ще доведе справедливост. „Сега сме само 20-ина души, но ще дойде време, когато нещата ще се обърнат и вие ще се питате колко сте", изтъкна Бурнаски.

„Идва времето на промяната", заканиха се от „Освобождение". 
Близо 40-минутната реч на Франц и Бурнаски многократно бе прекъсвана и надъхвана с възгласи „Мишки", Страхливци", „Позор", „Мафия", „Засрамете се", „Единство" и „Нас не ни е страх".

От „Освобождение" и партия „Другата България" подкрепиха искането за моментално изваждане на Цветан Цветанов от кандидат-депутатските листи и изразиха увереност, че прокуратурата ще свърши докрай своята работа и ще подведе бившият министър под наказателна отговорност.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати