26 Април 2024 г. Петък

Цветанов няма да е следващия премиер

2013-04-15 11:00:06
Не е възможно да оглавя евентуално следващо правителство на ГЕРБ, каза днес по ТВ7 председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той увери, че при ново управление на партията кадрови грешки няма да бъдат допуснати, защото в ГЕРБ вече имали достатъчно голяма база данни за лица, които могат да управляват.

По думите на Цветанов, една от силните страни на бившите управляващи е способността да си признават грешките. Цветанов добави, че подкрепата за бившия кмет на Варна Кирил Йорданов е такава грешка. Бившият министър на вътрешните работи каза още, че хората, които са обявили при гастролите на ТВ7 във Варна и Русе, че има тотално срастване между МВР, общинска и държавна власт по места и малкият бизнес е бил подложен на рекет, са с криминални досиета.

В отговор на въпрос бившият вътрешен министър посочи, че не е имало сделка между ГЕРБ и Алексей Петров и никога няма да има. "Всеки, който е виновен трябва да си понесе последиците. Съдебният процес на Алексей Петров беше многократно отлаган и за мен това е причината да нямаме произнасяне на съда все още", поясни Цветанов.

Заместник-председателят на ГЕРБ обясни, че няма информация и да е имало среща на бившия министър на земеделието и храните Мирослав Найденов и Алексей Петров. Цветанов отказа да коментира обвиненията срещу Найденов, защото има дело.

Правителството на ГЕРБ е увеличило разходите за българските пенсионери с 9 милиарда лева, а изказването на Бойко Борисов, че те са "изяли" фискалния резерв, е извадено от контекста, каза още Цветанов. Той се похвали също с влезлите над 10 млрд. евро за инфраструктура и субсидиите за земеделците.

"През новият програмен период ще влязат 32 млрд. лева за образование, за здравеопазване, иновации, култура, земеделие", каза още председателят на предизборния щаб на ГЕРБ. Той беше категоричен, че заради Мирослав Найденов или Трайчо Трайков Брюксел няма "да размисли" относно бъдещи финансирания. Цветанов обаче призова избирателите да предпочетат партиите, които могат да създадат стабилно правителство, защото ако в парламента влязат всички, които иска, България ще стане нестабилна страна.

Като приоритети при евентуално ново управление той посочи, създаването на работни места и инвестициите в енергийна ефективност. "Ще запазим 10% плоския данък", каза Цветанов.

Николай Бареков: Най-голямата групировка беше държавата
"По времето на ГЕРБ не се родиха групировки, защото най-голямата групировка беше държавата". "ВиК дружествата са най-големите хранилки на ГЕРБ". "Казват че съм обърнал палачинката. О.К. ще продължа да я обръщам", това бяха най-впечатляващите изказвания на водещия разговора с Цветанов Николай Бареков.

Той задаваше зрителските въпроси, към бившия вътрешен министър, но когато стигна до "личните" - за апартаментите му и къде учат децата му, обяви: "в тези игри няма да вляза, тези въпроси да ги задава Алексей Петров". Бареков попита в ефир Цветанов дали е плащал за изявите си в ТВ7, като получи отговор, че такова нещо няма, като същото важи и за интервютата с Бойко Борисов, докато беше премиер.

На няколко пъти бившият вътрешен министър отбеляза, че не знае какви въпроси ще му бъдат зададени, но е готов да отговори на всички. Накрая на интервюто Цветанов не пропусна да подчертае, че Бареков е сред обективните журналисти в България и винаги е бил такъв, независимо в коя телевизия е работил.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати