25 Април 2024 г. Четвъртък

Кипърско гражданство за чужденци с големи финансови загуби

2013-04-15 09:07:35

На чужденци, притежаващи крупни суми в кипърски банки, ще бъде предоставена възможност да получат гражданство в Кипър. Това оповести кипърският президент Никос Анастасиадис, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Тези, които са притежавали депозити в кипърски банки до 15 март тази година и сега са понесли над три милиона евро загуби, могат да подадат заявления за получаване на кипърско гражданство, каза държавният глава на Кипър.

Той поясни още, че данъчни облекчения ще има и за чуждестранни компании, които решат да останат на острова, пише БТА. Това се отнася и за компании, които в близко време смятат да открият свои представителства в тази страна на еврозоната.

Правителството ще предприеме серия от мерки за ограничаване на загубите, понесени от акционери и вложители в банки, с цел да бъдат насърчени да останат на острова, а също и стимули за продължаване на партньорството с Русия, съобщава в. "Филелефтерос".

 

Държавният глава на Кипър каза, че мерките са адресирани най-вече към руски бизнесмени и че днес неговото правителство ще обсъди не само мерки за ограничаване на загубите, но и мерки за стимулиране на икономическия растеж.

На бизнес форум Никос Анастасиадис обяви, че разчита да продължи взаимоизгодното икономическо сътрудничество с Русия. Той призова руските компании да проучат перспективи, които се откриват във връзка с огромните находища на природен газ в кипърския шелф.

Моето правителство ще окаже на тези компании всякаква необходима помощ, ако те проявят интерес, каза кипърският президент.

Никос Анастасиадис посочи, че това е един от въпросите, които би искал да обсъди в Москва, като изрази 
готовност да посети Русия. Той поясни, че е заръчал на външния си министър Йоанис Касулидис, който в близко време ще посети Москва, да подготви неговата визита.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати