26 Април 2024 г. Петък

Десетки скочиха срещу "айдук номер 1" в София

2013-04-14 14:01:03

Десетки протестиращи се събраха на „Московска 33" ипоискаха оставката на Столичния общински съвет.Водач на протеста беше познатото лице от демонстрациите пред МИЕТ -  Янко Петров.

Той бе категоричен, че общинските съветници не са си свършили работата, както по отношение на „Топлофикация", така и по проблемите със синята зона.

Петров пожела кмета Йорданка Фандъкова да отвори реципрочна квота за граждани със същия брой места в СОС, след като наново го изберат.

Протестиращитенастояха за 50% гражданска квота в контролиращите Общината органи по закон, индивидуални договори с „Топлофикация", разтрогване на концесията за доставка на вода в София.

Янко Петров настоя ощехората да имат контрол върху решенията, които се взимат в СОС, тъй като според него общинските съветници не защитават интересите награжданите.

 

Повечето съветници нямат морал. Те не решават, а задълбочават проблемите, обвини ги той.

Петров бе категоричен, че ако столичният кмет не покаже воля да се справи с проблема и не приеме исканията на гражданите, скоро ще поиска и нейната оставка.

Припомняме, пред дни Ангел Славчев, Дончо Дудев и Яко Петров (станали известни с февруарските протести)коментираха, че хората са излезли на улицата не само заради сметките за ток, но и заради сметките и злоупотребите на Топлофикация.
Тримата посочиха, че един месец нарочно създадената комисия в СОС за Топлофикация нищо не е направила. Затова и те са приготвили специални бланки, на които общинарите да разпишат оставките си.

източник: news.bg

Последни новини от категория София


Новини
Третият лъч на метрото се очаква да тръгне на 26 август, разкри столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, след като инспектира столичната 51 детска градина "Щурче".В м ...
Новини
От МВР не отчитат засилено движение по пропускателните пунктове в неделния ден, който е първия ден на Възкресение Христово, информира БНР. Мнозина столичани напуснаха София преди празни ...
Новини
172 снегорина са на терен в София, съобщава БНР.Те обработват улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, както и основни улици в кварталите, стръмни участъци и общински пътища.За ...
Новини
За три дни заразените с коронавирус в света са скочили до над 300 000. У нас за миналото денонощие има общо 29 нови случая. Това обяви шефът на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.171 стана ...
Новини
Специализирана акция се провежда в столичния квартал "Факултета". Тя е започнала около 19.30 часа, съобщи "Нова телевизия".Операцията е насочена срещу разпространен ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати