19 Април 2024 г. Петък

"Левски" изтръгна 2:1 срещу "Локомотив" (Сф) в мач с три червени картона

2013-04-13 18:02:51
Футболистите на "Левски"Локомотив" (София), който повече от час игра с човек по-малко.

Под ръководството на новия си треньор Николай Митов "Левски" поведе с гол на Базил де Карвальо от дузпа. Другото попадение отбеляза Жоао Силва, а за червено черните се разписа Крум Бибишков. Съдията Стефан Спасов даде три червени картона на Том и Александър Бранеков от гостите и на Рене Михелич от сините.

Митов направи няколко промени в основния състав на "Левски". Той даде път на крилото от школата Пламен Илиев, който изигра първия си официален мач за сините в първенството. С капитанската лента се появи Христо Йовов, а отляво действаше Гари Родригес. Именно холандецът беше най-активен за домакините.

Още в началото "Локомотив" имаше отлична възможност да поведе. Даниел Пеев изведе отлично Светослав Петров, който излезе сам срещу вратаря Пламен Илиев и пусна вляво към Бранимир Костадинов. Нападателят обаче беше изпреварен от Дъстли Мулдер.

"Левски" поведе в 16-ата минута с гола на Карвальо от дузпа. Голмайсторът на сините сам си изработи нарушението, извършено след неразчетено влизане на Дюлгеров, при което остана впечатление за симулация.

Спасов изгони Том в 23-ата минута заради втори жълт картон след фаул срещу Михелич. Въпреки че остана с човек повече, "Левски" атакуваше еднообразно - основно отляво, където действаше Родригес. Сините бяха затруднени от принудителната смяна на Карвальо в 34-ата минута.

До края на полувремето, а и в началото на второто "Локомотив" се защитаваше добре и търсеше възможностите си на контраатака. В 59-ата минута червено-черните изравниха. Димитър Илиев изведе Бибишков, който надделя в спора с Мулдер и със силен удар преодоля Илиев.

Шест минути по-късно Михелич получи директен червен картон за опасна игра във въздушно единоборство срещу Димитър Илиев. Численото равенство се запази само осем минути до момента, в който Бранеков влезе много остро с бутоните срещу Антонио Вутов и макар да не улучи краката на съперника, Спасов го изгони.

Този път сините се възползваха от това, че "Локомотив"Левски" създаде доста положения, но не вкара. "Локомотив" опита да изравни при две контраатки, също без успех.

Сините събраха 49 точки и са с една пред шампиона "Лудогорец", който посреща "Локомотив" (Пловдив) в неделя. "Локомотив" (Сф) е 13-и с 20 точки и все още е сред изпадащите.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати