20 Април 2024 г. Събота

Не ми вадете думите от контекста, изригна Борисов

2013-04-13 15:41:01

В опит да замажат скандалните снощни думи наекспремиера Борисов, от централата на ГЕРБ разпространиха негово възмутено изявление, че не бил разбран, а „думите му извадени от контекста" - редовно извинение на незнаещите какво говорят наши политици.

Ние вече изядохме дървото така - на последното заседание на Министерски съвет вдигнаха (БСП, б.р.) пенсиите, ние ги плащаме четири години.Поводът са думите на Борисов от Античния театър в Пловдив, казани при откриване кампанията на ГЕРБ:

Казват "ГЕРБ изядоха фискалния резерв", не - изядоха го българските пенсионери. 4 млрд. от фискалния резерв заминаха в увеличенията на пенсиите".

Цитирани от огромен брой медии, те предизвикаха острата реакция на редица политици, което е раздразнило лидера на ГЕРБ.

Кунева и Капон бесни на Борисов,

защитават пенсионерите
Още...

Виждам, че Станишев следи от близо всяка моя дума, но и с това се справя много зле, казва той, цитиран от пресцентъра си.

В началото на месеца видях, че може да чете на обратно като прочете слогана на ГЕРБ, (припомняме - Имаме воля, стана - Ялов е, мами, б.р.).

Днес разбирам, продължава Борисов, че освен, че чете на обратно, е почнал да чете и до половината, вадейки думи от контекста на изказването ми за фискалния резерв.

Не съм изненадан, редовно по време на избори БСП от страх, че ще загуби използва този доказан метод за манипулация. Ще повторя това, което казах вчера и се надявам следващият пък, когато Станишев реши да ме коментира да го направи коректно, четейки от ляво на дясно и от начало до край, заключава Борисов, а пресцентърът пуска част от изказването му, в което обаче липсва скандалния абзац:

„От първия ден на своя мандат ГЕРБ започна да изплаща 20 % по - високи пенсии. В период на криза, при ясно изразен спад на приходите, бюджета на Тройната коалиция формира огромен дефицит. По време на нашето управление изплатихме с 13 млрд. лева повече социални разходи спрямо мандата на Тройната коалиция. България беше страната с най-ниските дефицити в Европа, с които се финансираха по-големите социални разходи в периода на криза. Правителството на ГЕРБ изплати 9 млрд. лева повече пенсии, което е в пъти повече от спада на фискалния резерв."

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати