8 Май 2024 г. Сряда

Борисов: Станишев иска да е кукловод, Орешарски да му е кукла

2013-04-12 22:35:21

Лидерът на БСП Сергей Станишев беше кукла на конци при Ахмед Доган, сега иска да е кукловод, а Пламен Орешарски да му е кукла. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на официалното откриване на предизборната кампания на партията за предстоящите на 12 май парламентарни избори, което се проведе в Античния театър в Пловдив, предаде кореспондентът на Dnes.bg в града.

Борисов припомни думите на Станишев, че е по-подготвен за премиер. „Щом е подготвен, защо предлага Орешарски?“, пита той. Според него Станишев си харесал Орешарски за премиер, защото смятал по-бързо. „Важна е волята и накъде да насочиш сметките“, подчерта обаче Борисов.

По думите му БСП не се готвят да управляват. „Тях ги е страх“, отсече той. „Единственото, което могат да правят, е подривна дейност, и цялата им история е такава“, добави председателят на ГЕРБ.

„Ние вече изядохме дървото така - вдигнаха пенсиите в края на мандата, ние ги плащаме четири години”, подчерта той. Българските пенсионери изядоха фискалния резерв, категоричен е Борисов.

Колкото и да са черногледи и техните социологически агенции да искат да ги изкарат колкото нас, е видно, че сме по-добри, убеден е бившият премиер. “Целта е колкото може по-малка да е нашата победа. Тогава какво ще се случи - не може да правим коалиция с БСП, не може с ДПС, не може и с Атака. Ако се случи и едно от нещата, които Атака предлага, ще изпаднем в тотална изолация от Брюксел”, смята той.

Но ако не се направи правителство, ни очакват нови избори и тежко време за държавата, категоричен е Борисов. „Трябва да имаме убедителна победа, за да може да се каже, че 100 000 са протестирали по улиците и сме паднали от власт, но ако 1,5 млн. гласуват за нас, ще имаме моралното оправдание да направим правителство“, мечтае той.

БСП също няма да направят правителство, убеден е председателят на ГЕРБ. „Ахмед Доган е изключителен играч, той е явление в българската политика и много добре знае, какво ще му се случи, ако направи правителство. Атака не може да ги подкрепя“, посочи той.

„А и в тази криза те нито едно обещание не могат да изпълнят. Знаете и с фондовете какво се случва, когато дойде Станишев - батко, братко, чичо, леля и заварваме всички фондове спрени“, изтъкна Борисов.

Той призна, че е можел да направи по-рано някои министерски рокади. „Това е лично моя грешка. Но в България не вярвам някой да се е изучил за премиер, кмет“, оправда се председателят на ГЕРБ.

Бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пък призова да се гласува с разум, за да има ново правителство с премиер Бойко Борисов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати