28 Март 2024 г. Четвъртък

Меглена Кунева тръгна на поход за връщане на нормалността

2013-04-12 15:47:00
"Вървим по път, който ще изведе България на нормалността". С това уверение председателят на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева откри в София предизборната кампания на партията за предсрочните избори. "Да на нормалността" е и девизът на кампанията.

Пред църквата "Света София" се бяха събрали 50-ина души, основно журналисти, кандидат-депутати и доброволци на движението, пред които тримата водачи на софийските листи - Кунева, говорителят на предизборната кампания Прошко Прошков и бившият кмет на Плевен Найден Зеленогорски, обясниха как тръгват на поход за връщане на нормалността. Сред присъстващите бяха водачът на хасковската листа, блогър и бизнесмен Иван Стамболов, кандидат-депутатите в Пловдив и Бургас Калин Томов и Тома Биков, както и адвокатът Йонко Грозев и заместник-председателят на движението Людмила Елкова, които не пожелаха да се кандидатират за депутати.

"Водата е по-силна от камъка, защото го дълбае. Това е "България на гражданите" - онази част от нас, която може да победи всяка съпротива", каза пред събралите се Кунева и обеща през следващите дни и седмици да търсят въпросната част в хората. По време на кампанията тя ще обикаля страната с бус и заедно с водачите на кандидат-депутатските листи по места ще представя програмата на партията.

Кунева обясни, че няма да губи излишно време и започва веднага работа по първия от трите стълба в програмата, свързан с промени в Конституцията. За целта доброволци на движението приканваха присъстващите да попълнят кратка анкета съгласни ли са да бъде намален броят на депутатите и нужна ли е реформа в съдебната система.

Председателят на "Движение България на гражданите" каза още, че разчита силата на духа на Свети Георги Победоносец да помогне на движението в предстоящия поход и че вижда много символика в днешния ден, в който дъщерята на зам.-председателя на партията Людмила Елкова навършва 2 години.

Говорителят на предизборния щаб Прошко Прошков започна с цитат от Иван Вазов, след което обеща кампанията на партията да премине позитивно, "без клетви, без лошо". По думите му монополите трябва да отпуснат клещите, а държавата да свали менгемето от бизнеса. Прошков се закани политиците на "България на гражданите" да не вдигат кръвно, когато изникне проблем, а бързо да взимат решения.

За високо кръвно в болница беше приет бившият премиер и председател на ГЕРБ Бойко Борисов, малко след като подаде оставка на 20 февруари.

Найден Зеленогорски, който беше с протеза заради счупена ключица в резултат на битов инцидент, също отправи закачка към ГЕРБ. "На нас не са ни нужни сборища от тези в зала "Армеец", за да покажем колко сме силни и колко сме куражлии", каза той и добави, че няма да лежи със счупена ключица във вилата, която нямал, и да чака съчувствие. В зала "Арена Армеец" в София в неделя се състоя националната конференция на ГЕРБ.

Зеленогорски каза още, че "Движение България на гражданите" е новият десен проект на България, заради което е трън в очите на много партии. "Ние не сме за напомпаните мускули, а за най-нормалните и обикновените неща. Ние просто искаме да живеем нормално, в една средна европейска държава с ред и човешки права", прибави той.

Меглена Кунева поднесе цветя на паметника на Иван Вазов, след което доброволци пуснаха във въздуха няколко десетки бели балони с номера на партията в бюлетината - 33, пълни с хелий. Кунева и Людмила Елкова се качиха в два микробуса, украсени с партийния девиз и снимката на председателя, и се отправиха към Самоков, откъдето започват предизборната обиколка.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати