18 Април 2024 г. Четвъртък

Сидеров даде Павлова на прокурор, била скатала милиони

2013-04-12 15:20:20

Сигнал за престъпно бездействие на МРРБ и министъра от кабинета на ГЕРБ Лиляна Павлова внесе лидерът на „Атака“ Волен Сидеров при главния прокурор Сотир Цацаров. Случаят касае отпуснатите преди около година средства за ремонт на виадукти.

Сидеров уточни, че става дума за около 70 млн. лева. Припомняме, че след земетресението в Перник през май м.г. правителството спешно отпусна пари за аварийни ремонти на виадукти и мостове, сред които три виадукта по магистралите „Хемус“ и „Тракия“. 

По думите на Сидеров Лиляна Павлова и кабинетът на ГЕРБ изрично настоявали „да се прехвърлят едни милиони“ за ремонти и поддръжка на виадукти и мостове. Според лидера парите са били преведени, определени са за поддръжка, но нищо не е направено.

„Нашият сигнал към главния прокурор е да се разследва дали има злоупотреба и престъпление чрез бездействие“, обясни лидерът на „Атака“. Той изтъкна, че летният сезон наближава, трафикът по тези съоръжения ще бъде много интензивен и животът на много хора е поставен под опасност заради бездействието на ГЕРБ. 

Националистът припомни, че бившият премиер Бойко Борисов лично е дошъл в парламента, за да моли народните представители и парламентарните групи за преразпределението на тези средства. 

„Почти една година е минала, от тази спешност нищо не е останало“, коментира Сидеров. Според него Лиляна Павлова „тези пари ги е скатала или нещо е станало с тях“. „Мостовете не са пипнати, опасността продължава да стои“, ядоса се той. 

Сидеров се закани, че това няма да е последният сигнал, който ще внесе при Цацаров. „Това е началото. Аз ще подготвя такива сигнали за правителството на ГЕРБ и служебното правителство на Марин Райков“, зарече се Сидеров. 

По негови думи служебният кабинет вече е направил някои сделки с имоти, които скоро ще бъдат отнесени към главния прокурор. Припомняме, че точно сделките с имоти бяха основната причина Волен Сидеров да настоява да присъства на заседанията на Министерския съвет. Достъп му беше отказан и това предизвика  истински скандал. 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати