19 Април 2024 г. Петък

Няма скандал в желанието ми да напусна, сигурен е Йовчев

2013-04-10 09:51:28

Нито има нещо скандално, нито има нещо интересно в желанието ми да напусна.  Това заяви бившият началник на кабинета на президента Цветлин Йовчев пред Нова телевизия. 

Вчера стана ясно, че той е поискал да бъде освободен от длъжност по лични причини, свързани с желанието му да реализира свои проекти, които не може да съвместява със заеманата от него позиция. 

Днес той беше категоричен, че няма никакво напрежение между него и президента Росен Плевнелиев.  

Едно от съмненията обаче беше, че оставката му идва след формиране на вътрешен разследващ орган в президентството, който да провери откъде е изтекла информацията за декларациите на служебните министри, които по данни на Яне Янев били входирани с изходящи номера.  

Според Йовчев обаче няма абсолютно нищо вярно в тези твърдения.

„Нито съм водил такива разговори, нито има такъв екип, напротив разговорът ни (с президента) беше изключително спокоен“, отсече той. 

„На този етап не мога да споделя с какво смятам да се занимавам, защото нещата са на доста ранен етап”, заяви още бившият шеф на ДАНС. По думите му обаче то няма да е свързано с политика и сигурност. „Нямам политически или подобни мотиви, за да реша да напусна”, уточни Цветлин Йовчев.

Той отново добави, че за да няма спекулации, било решено новината за оставката му да бъде съобщена след изборите, когато му приключва отпуска. 

Относно провеждането на честни избори Йовчев беше категоричен, че служебният премиер Марин Райков е един изключително отговорен човек, със знания и опит, който ще направи необходимото в тази насока. 

Цветлин Йовчев е бивш председател на ДАНС. Той беше назначен малко след идването на власт на ГЕРБ и подаде оставка през февруари 2011 година заради скандала с изтеклите СРС-та, повдигащи въпроси за политически натиск при назначения и покровителство върху контрабандата. 

През юни 2011 г. стана ясно, че Цветлин Йовчев е бил назначен за съветник по националната сигурност на Бойко Борисов, а след президентските избори Йовчев оглави кабинета на Росен Плевнелиев. Към настоящия момент не е издаван указ за освобождаването му от длъжност. 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати