19 Април 2024 г. Петък

Сити успя да вгорчи (почти) сигурната титла на Юнайтед

2013-04-09 08:43:55

Манчестър Сити успя да вгорчи почти сигурната титла на градските съперници Юнайтед. „Гражданите" победиха „червените дяволи" с 2:1 на „Олд Трафорд" и съкратиха аванса на Руни и ко в класирането. Тимът на Алекс Фъргюсън вече има аванс от 12 точки 7 кръга преди края. Де факто успехът на Сити едва ли ще има някаква фактическа тежест, а може да е по-скоро повод за задоволство в лагера на Сити.

Първото полувреме не предложи почти нищо интересно, като и двата отбора трудно сътворяваха нещо в предни позиции. Въпреки двуострото начало , истински опасни ситуации като цяло липсваха. Ван Перси стреля опасно в 9-ата мин, но ударът му мина покрай вратата на Харт.

Сити на свой ред отговори с няколко добри атаки, като пред Насри се отвори шанс да стреля от пеналта в 26-ата мин, но го направи много неточно.

Най-доброто положение преди почивката дойде в самия край на първата част.  Ван перси отклони с глава едно центриране към Рафаел, който веднага стреля, но топката облиза гредата и излезе в аут.

Малко след почивката Сити излезе напред. Гигс сбърка лошо, губейки една топка в своята половина, Бари му отне и намери Насри. Французинът отклони към Милнър, а той с удар от границата на пеналта и малък рикошет матира Де Хеа.

В 59-ат мин. обаче Юнайтед изравни.  Ван Перси центрира от фаул, Джоунс засече с глава, топката се удари в гърба на Компани и влезе във вратата за ужас на Джо Харт.

Сити обаче не се отчая от този гол и продължи да играе собствената си игра, което даде резултат. В 78-ата мин. Серхио Агуеро заби великолепен гол, с който донесе успеха на своя тим. Аржентинецът се разходи през цялата защита на Юнайтед, напомняйки малко на своя тъст Марадона и със страхотен удар под гредата не остави шанс на Де Хеа.

Юнайтед упражни характерния си натиск в последните десетина минути, но този път „червените дяволи" нямаха шанса да вкарат гол накрая.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:2

0:1 Милнър (51')

1:1 Компани (59'-авт.)

1:2 Агуеро (78')

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Рафаел, Фърдинанд, Джоунс, Евра,Йънг, Карик, Гигс, Уелбек, Руни, Ван Перси;

Манчестър Сити: Харт, Сабалета, Настасич, Компани, Клиши,Бари, Туре, Милнър, Насри, Силва, Тевес.

източник: topsport.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати