Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Петък
Март 22
Начало arrow Политика arrow ГЕРБ са псевдодесни, а Орешарски не става за премиер!

ГЕРБ са псевдодесни, а Орешарски не става за премиер!

  Print E-mail
2013-04-08 15:52:58
източник: dnes.bg

Три стъпки за по-добра България – доходи, работа и сигурност, обяви лидерът на ДСБ Иван Костов, след като партията му представи днес платформата си за изборите през май. Има изход”. 

Лидерът на ДСБ отново сложи акцент в борбата с монополите. Още в началото на протестите тъмносините се обявиха за антимонополно законодателство. Доходите могат да бъдат освободени от монополите и да се създаде нова антимонополно законодателство, обяви Костов.

Той сложи акцент и върху данъчни облекчения за бизнеса и се ангажира със запазване на съществуващите работни места и откриване на нови. 

Гарантираме финансова стабилност чрез запазване на валутния борд, обявиха още от ДСБ. Тъмносините сложиха акцент и върху облекчения за малкия и среден бизнес, най-вече при стартирането му. 

Хората на Костов се заканиха, че ще заменят досегашната система на предварителни разрешения и проверки за започване на среден и малък бизнес със система на последващ контрол. От ДСБ обявиха и реформи в образованието – осъвременяване на изискванията.

Светослав Малинов пък обяви война на мафията, както и увеличение на парите за здраве от 4.1% на 6% от БВП без увлечение на здравните вноски. “Зад всяко от тези предложения има конкретни законодателни стъпки”, посочи Малинов.

По думите на Иван Костов броят на депутатите в 42-то на НС на ДСБ ще бъдат повече, отколкото в предишното. Светослав Малинов пък обяви, че със “Синьо единство“ ще продължат да работят за обща формация след изборите.

Костов беше категоричен, че разочарованието на сините избиратели от разлъката на двете партии ще бъде бързо преодоляно, защото избирателите ще припознаят истинското дясно. По думите на Командира и “Синьо единство“, и ДСБ имат интерес да са парламентарно представени, за да защитят интереса на десните избиратели.

Dnes.bg припомня, че формацията на Костов и на Надежда Нейнски трябваше да се явят заедно на изборите, но до споразумение така и не се стигна, а причините за раздора не бяха ясно изказани. Тъмносините продължават да твърдят, че коалицията не е абсолютно провалена.

В своето изявление Светослав Малинов отправи и остри критики към правителството на ГЕРБ. По думите му никога дясно правителство не е предизвиквало социални протести и сега ДСБ трябва да покаже истинското лице на десните. 

От своя страна пък Костов отново намекна, че ГЕРБ са избягали от отговорност, като са подали оставка. Според мнението на ДСБ подкрепата на ЕНП за ГЕРБ била протоколна и било много показателно, че ГЕРБ не могли да вкарат страната ни в Шенген.

Иван Костов критикува и посочения от БСП за техен бъдещ премиер Пламен Орешарски, който по думите на лидера на ДСБ не е експерт, който може да стои начело на програмно правителство. Според Костов такъв кабинет не би могъл да е стабилен.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини "Има достатъчно основания да се смята, че има акт на корупция." Това заяви пред Нова телевизия Александър Симов от БСП.Той подчерта, че няма как записът да бъде манипулиран ...
  Новини ГЕРБ са в паника, така че твърдят неистини и глупости. Те са уплашени и усещат, че концертът свършва и си отиват. Това заяви пред bTV заместник-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов по ...
  Новини "На мен лампи ми светят винаги, режисьор съм и се занимавам с всичко. Интересува ме мръсотията и ми се налага да се занимавам с нея като човек". Това заяви пред bTV министърът на културата ...
  Новини Конкурсът по избор на изтребители беше опорочен. Това заяви президентът Румен Радев след тържествения водосвет за Богоявление пред Паметника на незнайния воин."Настоявах да се спази процедурата ...
  Новини Европредседателството, както и добрата икономическа конюнктура по света са създали предпоставки за една добра политическа година, но въпреки това есенният политически сезон у нас беше маркиран ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как преценявате Кабинетът Борисов 3?