19 Април 2024 г. Петък

ГЕРБ са псевдодесни, а Орешарски не става за премиер!

2013-04-08 15:52:58
Три стъпки за по-добра България – доходи, работа и сигурност, обяви лидерът на ДСБ Иван Костов, след като партията му представи днес платформата си за изборите през май. Има изход”. 

Лидерът на ДСБ отново сложи акцент в борбата с монополите. Още в началото на протестите тъмносините се обявиха за антимонополно законодателство. Доходите могат да бъдат освободени от монополите и да се създаде нова антимонополно законодателство, обяви Костов.

Той сложи акцент и върху данъчни облекчения за бизнеса и се ангажира със запазване на съществуващите работни места и откриване на нови. 

Гарантираме финансова стабилност чрез запазване на валутния борд, обявиха още от ДСБ. Тъмносините сложиха акцент и върху облекчения за малкия и среден бизнес, най-вече при стартирането му. 

Хората на Костов се заканиха, че ще заменят досегашната система на предварителни разрешения и проверки за започване на среден и малък бизнес със система на последващ контрол. От ДСБ обявиха и реформи в образованието – осъвременяване на изискванията.

Светослав Малинов пък обяви война на мафията, както и увеличение на парите за здраве от 4.1% на 6% от БВП без увлечение на здравните вноски. “Зад всяко от тези предложения има конкретни законодателни стъпки”, посочи Малинов.

По думите на Иван Костов броят на депутатите в 42-то на НС на ДСБ ще бъдат повече, отколкото в предишното. Светослав Малинов пък обяви, че със “Синьо единство“ ще продължат да работят за обща формация след изборите.

Костов беше категоричен, че разочарованието на сините избиратели от разлъката на двете партии ще бъде бързо преодоляно, защото избирателите ще припознаят истинското дясно. По думите на Командира и “Синьо единство“, и ДСБ имат интерес да са парламентарно представени, за да защитят интереса на десните избиратели.

Dnes.bg припомня, че формацията на Костов и на Надежда Нейнски трябваше да се явят заедно на изборите, но до споразумение така и не се стигна, а причините за раздора не бяха ясно изказани. Тъмносините продължават да твърдят, че коалицията не е абсолютно провалена.

В своето изявление Светослав Малинов отправи и остри критики към правителството на ГЕРБ. По думите му никога дясно правителство не е предизвиквало социални протести и сега ДСБ трябва да покаже истинското лице на десните. 

От своя страна пък Костов отново намекна, че ГЕРБ са избягали от отговорност, като са подали оставка. Според мнението на ДСБ подкрепата на ЕНП за ГЕРБ била протоколна и било много показателно, че ГЕРБ не могли да вкарат страната ни в Шенген.

Иван Костов критикува и посочения от БСП за техен бъдещ премиер Пламен Орешарски, който по думите на лидера на ДСБ не е експерт, който може да стои начело на програмно правителство. Според Костов такъв кабинет не би могъл да е стабилен.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати