16 Април 2024 г. Вторник

"Челси" се утвърди на върха в Англия след втори разгром с 6:0

2010-08-22 00:21:58
Шампионът на Англия "Челси" продължава с безкомпромисното си представяне от началото на сезона. След победата с 6:0 над новака УБА в първия кръг, сега лондончани разбиха като гост и "Уигън" със същия резултат и запазват лидерската позиция в Премиършип.

По две попадения за успеха отбелязаха Никола Анелка и Саломон Калу, а Флоран Малуда и Йоси Бенаюн - по едно. Изключителен мач направи и Дидие Дрогба. Котдивоарецът асистира за три от попаденията, след като в предишните два мача на отбора си за първенство беше реализирал хеттрик.

Въпреки убедителния резултат, срещата не започна по най-добрия начин за "Челси". "Уигън" упражни сериозен натиск в първите 30 минути и имаше няколко добри ситуации, но защитата на противника се справи.

Сините успяха да поведат при първата си по-сериозна атака. В 34-ата минута Франк Лампард се озова в добра ситуация и стреля, но вратарят Крис Къркланд отрази. Топката обаче се озова в притичалия Флоран Малуда и французинът откри резултата.

При този резултат дойде и почивката, но след нея гостите бяха направо безмилостни. Те решиха всичко в мача в първите няколко минути след паузата.

Първо в 48-ата минута Никола Анелка с премерен удар от ляво на вратаря Къркланд удвои, а само четири минути по-късно отново френският нападател беше точен. Тогава Дидие Дрогба свали топката с глава към него и той от няколко метра вкара за 3:0. Това попадение обаче беше от явна засада, която не беше забелязана от страничния арбитър.

Малко след това домакините от "Уигън" стигнаха до попадение, но то беше отменено заради засада.

Въпреки че след отбелязването на третия гол "Челси" намали оборотите, момчетата на Карло Анчелоти стигнаха до нови три попадения в края срещу сломения си съперник. В 78-ата минута Дидие Дрогба надбяга защитата, озова се в изгодна позиция, но вместо да прехвърли вратаря Къркланд намери с ювелирен пас Саломон Калу и той вкара за 4:0.

Двамата комбинираха брилянтно и в последната минута на мача. Тогава отново Дрогба центрира от левия фланг и Калу с глава вкара за пети път в мрежата на "Уигън".

Крайният резултат беше оформен от новото попълнение Йоси Бенаюн в последните секунди на мача. Израелецът беше оставен сам в наказателното поле и от точката на дузпата оформи разгрома за домакините.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати