18 Април 2024 г. Четвъртък

"Черноморец" излезе начело в Агрупа след трета поредна победа

2010-08-22 00:22:28
"Черноморец" продължава с добрите си изяви от началото на сезона и излезе начело на в класирането на А група след четири изиграни мача. Бургазлии постигнаха трета поредна победа, като след грандовете ЦСКА и "Левски", сега надделяха като домакини и над новака "Видима-Раковски" с 1:0.

Възпитаниците на Красимир Балъков не стигнаха по най-лесния начин до успеха. Единственото попадение за тях отбеляза Адриан Фернандес в 52-ата минута след грешка на защитата на севлиевци. 

През първата част нямаше много положения пред двете врати. Най-чистите ситуации за домакините бяха изпуснати от Георги Андонов и Педриня в края на първата част, когато се озова сам срещу вратаря Пламен Илиев, но не успя да го преодолее. Стражът на гостите отрази и няколко далечни удара към вратата си, запазвайки нулевото равенство.

"Видима-Раковски" също имаше своите шансове остриетата в атака Десислав Русев и Герасим Заков не успяха да се възползват от тях.

Явно стреснати от развоя на срещата, бургазлии започнаха много по-активно втората част. Георги Андонов можеше да вкара, но Александър Бранеков изчисти от голлинията, а малко след това и удар на Тошев беше избит в корнер от защитата на севлиевци.

Натискът на "Черноморец" даде резултат в 52-ата минута. Тогава защитата на "Видима-Раковски" тръгна да се изтегля за изкуствена засада при едно центриране от фаул, но изпусна бранителя на домакините Траян Дянков. Той центрира към непокрития Адриан Фернандес и за него не представляваше трудност да насочи топката с глава в мрежата за 1:0.

До края домакините имаха още няколко възможности за гол, но Георги Андонов и Адриан Фернандес не успяха да ги оползотворят. Гостите също пробваха да отбележат, но не успяха да се справят със сигурната защита на бургазлии.

Освен на "Черноморец", продължава добрият ход в шампионата и на носителя на купата за миналата година "Берое". Старозагорци записаха втора поредна победа, надделявайки над "Монтана" с 2:1 като домакини. Петър Димитров в 14-ата и Петър Златинов в 16-ата минути се разписаха за тях, а за монтанци вкара Мирослав Иванов в 69-ата.

"Славия" пък записа втората си победа като гост от началото на сезона. Белите победиха с 2:0 "Пирин", а и двете попадения бяха дело на новото попълнение Николай Божов. Първото от тях беше от дузпа в 56-ата минута, а бившият нападател на "Академик" удвои осем минути след това.

В последния мач от събота "Сливен" стигна до първа победа този сезон, след като победи като гост "Академик". Единственото попадение отбеляза Деян Христов в самото начало на мача.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати